Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Grafiter 2Fast i Jägermeister Hrvatska za oproštaj od lude 2020. poklanjaju vam posebnu ediciju Splash skulptura

2fast-g-1

Ako vam ime Krešimir Buden ne zvuči poznato, vjerojatno će vam biti poznatiji biti kao 2Fast. Ako ne znate ni njegovo umjetničko ime, njegovi trodimenzionalni grafiti nisu vas mogli mimoići. 2Fast je jedan od začetnika hrvatske grafiterske scene, a njegovi grafiti lektira domaćeg street arta.

Zasigurno najpopularnije 2Fast-ovo djelo je Splash, posveta grafitima koja se umnožila u bezbroj inkarnacija kao vrlo traženi dizajnerski predmet daleko izvan Hrvatske, uključujući novo izdanje CBS-ova Big Brothera u Americi. Ulična kultura, posebno grafiti, naveliko ulaze u industriju pića. Spoj je za neke brendove logičan, a 2Fastov projekt s hrvatskim distributerom G3 Spirits posvećen Jägermeisteru jedna od boljih takvih kolaboracija ove godine.

2fast-2
Krešimir Buden 2Fast

“Veseli me uspjeh Splash skulptura jer prikazuje osobno istraživanje ulične umjetnosti i njenih motiva u novoj, trećoj dimenziji,” kaže Buden, “Iako slijedi forme street arta i na vrlo jasan način simbolizira stvaralački proces oslikavanja zida, svaki Splash ima vlastitu priču, a da bi jedna takva nastala potrebno je dva do tri dana uz niz likovno-radioničko-kreativnih procesa. No svaka utrošena minuta procesa vrijedi truda jer znam da iza toga stoji djelo koje pomiče granice i evoluira iz nekog davnog mladenačkog bunta u ‘odraslu’ trodimenzionalnu formu. 

Ekipu G3 Spiritsa i Jägermeistera, brenda duboko u korijenjenog u kreativnu industriju i urbanu kulturu, za ovu suradnju inspirirala je sama 2020. godina, s njenim lockdownima, promjenama navika, više vremena koje provodimo kod kuće i potrebom za što ugodnijim, veselijim i inspirativnijim kućnim ambijentom. 

2fast-1

“Jägermeister živi uz kreativce, izvođače i ugostitelje. Aktivnostima tijekom cijele godine nastojali smo stimulirati umjetničku zajednicu s kojom dijelimo individualnost i domišljatost. Iza nas su tako brojni projekti kojima smo podržali kreativnu industriju. Zahvaljujući online eventima i edukacijama o DJ-ingu oživjeli smo klupsku scenu, a edukacijama o kulturi grafita i uz potporu glazbenih i street umjetnika uspjeli smo održati međuljudske odnose živima. Jägermeister Splash-om zaokružujemo ovu i optimistično gledamo u sljedeću godinu“, istaknula je Nadine Kramarić, Jägermeister Brand Manager za Hrvatsku. 

2-fast-3

Nakon globalne inicijative Save the Night i serije online evenata, Jägermeister se od 2020. oprašta limitiranom serijom 2Fast-ovih Splash skulptura, koje će dobiti pobjednici Jägermeisterove Instagram natječaja na @jagermeisterhrvatska. Kažu da od danas počinje novo, bolje dvomilenijsko doba. Udomiti 2Fast-ov Splash jedan je od duhovitijih načina da obilježite taj novi početak.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.