Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SoHo je uveo sushi burgere. Jedan od najpopularnijih street food formata stigao je u Hrvatsku

sushi-burger

U veljači smo na Kultu objavili članak s naslovom Baš nas zanima tko će prvi u Zagrebu na jelovnik staviti sushi burger. Sushi burger postao je street food fenomen svjetskog street fooda prije više od tri godine, najpopularniji u Americi i Australiji. Prvi sushi burger na tržište je lansirao veliki sushi lanac Yo! Sushi, još u ljeto 2013, kako bi mlađoj publici koju još ne zanimaju suhi restorani približi taj format.

sushi-burger-soho1

Sushi burger, jelo od dva sloja riže za sushi između ojih se stavljaju tuna, losos, začini i kondimenti tipični za sushi, danas je već čisti mainstream, u svijetu se otvaraju i restorani specijalizirani samo za taj format. Stoga nas je čudilo da nijedan od street food lokala u Zagrebu dosad nije pokušao prodavati sushi burgere.

Sada ih je uveo SoHo sushi. U njihovom baru na zagrebačkoj džamiji i u dostavi od sutra će prodavati dvije varijante, tuna spyce i salmon phili, a uskoro najavljuju i treći okus. S obzirom na svjetsku popularnost sushi burgera, svaki lokal koji ga ponudi na hrvatskom tržištu vjerojatno može računati na veći promet. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.