Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Lista najboljih zagrebačkih restorana za 2019./2020. po žanrovima: 6 najboljih street food lokala

khaos-g

Budući da je jasno kako se zagrebački restorani neće otvoriti prije kasnog proljeća, i budući da nitko ne zna kako će izgledati oni koji se uspiju otvoriti, odlučil smo rezimirati i vrednovati što se na sceni glavnog grada dešavalo do zabrane rada. Ovaj put to radimo po žanrovima, kako bismo dali što točniju sliku boljeg dijela zagrebačke restoranske industrije prije epidemije. Evo liste najboljih street food lokala.

1. Lari & Penati, Petrinjska

lari-penati-reuben (1)

Lari & Penatu rodonačelnik je hrvatskog street fooda. U desetak godina postojanja. Lari & Penati održavao je konstantno visoku kvalitetu starinskih street food klasika poput reuben sendviča, uz smiješno niske cijene za hranu koja bi trebala biti skupa, kao što su gusja jetra. Posljednjih je godina i izbor vina postao vrlo dobar.

2. Khaos Thai, Iblerov trg

khaos-thai-zeleni-curry

Khaos Thai apsolutno je najveći fenomen na zagrebačkoj gastro sceni. Od prvog dana rada pa do zatvaranja, pred nevelikim kioskom kraj Importanne Gallerie stvarali su se redovi, a zalihe hrane nikad nisu uspjele izdržati do formalnog kraja radnog vremena u osam navečer, pa se Khaos najčešće zatvarao oko tri ili četiri popodne. Premda je koristio loše meso i kozice, okusi curryja, larba ili pad thaia bili su nešto najautentičnije i najbliže tajlandskoj kuhinji što smo ikad probali u ovom dijelu svijeta.

3. El Toro Street Food, Petrinjska

el-toro-dim-sum

El Toro Street Food, smješten u malom interijeru bivše Mundoake, prvog zagrebačkog modernog street food lokala, bio je zapravo ozbiljan restoran s ekspertno pripremljenom latinskom hranom. Premda nedovoljno ljut, ceviche je bio izvrstan, pred zatvaranje uveli su i tacose (ranije ih nisu htjeli držati da ne konkuriraju glavnom El Toru u Šubićevoj), churrosi su podsjećali na dobre europske latino restorane, dok nam nije jasno zašto nisu držali tamalese. El Toro Street Food teže je stradao u potresu, pa je nemoguće predvidjeti kad će se otvoriti.

4. Soi Fusion Bar, Ilica

d-soi

Ovaj privlačni projekt chefa Vida Nikolića i barmena Vedrana Gulina, smješten u Swanky Mintu, najboljem zagrebačkom hostelu, za samo je nekoliko mjeseci stekao lojalnu publiku, i to usprkos vrlo kratkom

meniju. Gospodin Nikolić u Soi Fusionu upoznao je Zagreb s adiktivnim sečuanskim dan dan noodlesima.

5. Fun Bobby, Siget

d-fun-bobby

Fun Bobby, iza kojeg stoje duh i znanje velikog chefa Tvrtka Šakote i njegovih kolega iz Mundoake, kombinirao je klasične američke formate poput burgera i hot doga, s japanskim i nekim drugim azijskim sastojcima i tehnikama. Fun Bobby bio je superzvijezda lanjskog zagrebačkog Adventa.

6. Poke Poke, ilički Neboder

poke-pult

Poke Poke otvoren je neposredno prije izbijanja epidemije. Radilo se o izvrsno koncipiranom lokalu, gdje su gosti mogli sami slagati svoj poke. Kvaliteta hrana bila je neočekivano visoka . Poke Poke, prvi specijalizirani poke restoran u Zagrebu, mogao je postati senzacionalno uspješan.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.