Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Michelinov chef Goran Kočiš pojačao je AZRRI-jev mentorski tim za proljetne gastroradionice

Ovog će proljeća na Gortanovu Brijegu iznad Pazina biti još zanimljivije i uzbudljivije nego lani. U starim kućama na Gortanovu Brijegu, gdje je smješten Edukacijsko-gastronomski centar Istre, redovito se održavaju edukacijski tečajevi za istarske kuhare, ugostitelje, barmene i druge profesionalce iz restoranskog i hotelskog biznisa. Tečajeve organizira Agencija za ruralni razvoj istre (AZRRI), neobično uspješna javna služba koja je, među ostalim, zaslužna za revitalizaciju boškarina, a sada radi na projektima revitalizacije istarske ovce i koze. 

scarella-mazzolini1

AZRRI-jeve radionice za kuhare vjerojatno su najbolje organizirani stručni kulinarski kolegiji u Hrvatskoj. Kroz njih je prošlo već stotine polaznika. AZZRI-jeve su se radionice pokazale toliko korisnima, da je za proljetni ciklus zauzeto već više od 70 posto predviđenih mjesta. U ranijim su sezonama na AZZRI-jevim tematskim tečajevima predavali brojni vodeći istarski chefovi, na čelu s Davidom Skokom, ali i slavni talijanski chef Emanuele Scarello, suvlasnik restorana Agli Amici u Udinama, koji ima dvije Michelinove zvjezdice.

Prošle je jeseni AZRRI-jevu profesorskom zboru pridružio i Jeffrey Vella, chef rovinjskog fine dining restorana Cap Aureo, da bi ovog proljeća AZRRI-jev tim pojačao Noelov Goran Kočiš, chef s upravo potvrđenom Michelinovom zvjezdicom.

Uz poznate kuhare, na AZRRI-jevim radionicama predaju neki od vodećih hrvatskih slastičara, sommeliera i barmena. Evo rasporeda proljetnih radionica:

17. ožujka

Povezivanje moderne mediteranske kuhinje s koktelima lokalnog karaktera – predaju Deni Srdoč (Draga di Lovrana, Lovran *Michelin) i Filip Pleteš

18. ožujka

Visoka gastronomija inspirirana domaćim sastojcima – predaje Goran Kočiš (Noel, Zagreb *Michelin)

19. ožujka 

Krostate iz peći – priprema i tehnika pečenja – predaje Robert Perić

23. ožujka

Sljubljivanje kreativne kuhinje Marine Gaši s pjenušavim vinima – predaju Marina Gaši (Marina, Novigrad) i Karin Rupena Perdec

24. i 25. ožujka

Autorske slastice Petre Jelenić – predaje Petra Jelenić (Maistra)

26. ožujka

Kruh – neodvojiv dio jelovnika vrhunskih restorana – predaje Robert Perić

30. ožujka

Visoka gastronomija i sezonski sastojci – predaje Jeffrey Vella (Cap Aureo, Rovinj)

2. travnja

Od pjenušca do passita kroz pet gastronomskih sljedova – predaju Robert Perić i Emil Perdec

6. travnja

Jela na bazi lokalnih riba u restoranima na plaži – predaje David Skoko

8. travnja

Šafran iz Istre-kako pripremati najbolji začin na svijetu – predaje David Skoko

22. travnja

Kreativne pizze sjeverne italije s lokalnim karakterom – predaju predstavnici talijanske tvrtke Mainardi Food

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Michelinov chef Goran Kočiš pojačao je AZRRI-jev mentorski tim za proljetne gastroradionice

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min