Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Noel je ovih dana u izvrsnoj formi i za ručak. Ravioli u jusu od škampa optimalan su primjer

noel-ravioli

Noel je prije svega večernji restoran. I navečer radi jako dobro. Toliko dobro da nam, primjerice, nisu mogli prihvatiti rezervaciju za obiteljsku, rođendansku večeru 4. listopada, jer su svi stolovi bili zauzeti tjedan dana prije našeg upita. Što je sasvim normalno. Svi zagrebački fine dining restorani rade puno bolje za večeru, nego za ručak .

Stoga nas je iznenadilo kad smo danas, u ponedjeljak koji je načelno najlošiji restoranski dan u tjednu, oko dva popodne, u Noelu zatekli dvadesetak gostiju.

Zagrebačka je publike očigledno prepoznala da Noel, kroz svoj naizgled mali meni za ručak, koji košta 240 kuna, gostima omogućuje iskustvo, suženo, ali ipak autentično, pravog Michelinova restorana.Podsjetimo, Noel je jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom.

Noelov mali Michelinov doživljaj počinje s tri vrste maslaca, izvrsnom focacciom i tankim, najhrskavijim grisinima i gradu. Uz kruh i maslac na stol stiže mlado Salvelino ulje.

Slijedi pašteta od vrlo svježe tune u školjki od hrskavog tijesta:pašteta je imala jak riblji okus. Formalni meni, onaj koji ste platili, počinje tek poslije ova dva couverta (couverti su besplatni).

S menija za ručak možete birati između tri predjela i tri glavna jela. Mi smo naručili bogatu juhu od bundeve s bučinim uljem, i fenomenalne raviole punjene rombom, u raskošnom, dubokom jusu od škampa, s čipsom od peršinova korijena. Ovi se ravioli ubrajaju među najukusnija prosinačka jela u Zagrebu.

Zatim smo dobili pomalo konvencionalni pileći supreme s pravog roštilja, koji je oživljen sjajnim tartarom od pancete, serviranom u svježim listovima prokulice. File romba, poslužen s mandarinama i mousseom od karfiola, bio je uzorno želatinozan. Preskočili smo deserte, jer smo već bili prilično siti, što nam nije pomoglo da izbjegnemo slatko. Naime, uz kavu su nam donijeli petits fours, a na kraju još i žličicu sorbeta od nara sa sečuanskim paprom, koja je sijevala jakim, svijetlim, žestokim okusima.

Za 240 kuna u Noelu možete, dakle, dobiti tri prava jela( mi smo preskočili desert) i još četiri amouse bouchea. Radi se o jako dobroj vrijednosti za novac, koji i goste nenaviknute na Michelinove standarde,uvodi u svijet ozbiljnog restoranskog kuhanja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.