Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JELO MJESECA Ježinac s pohanim žumanjkom i marakujom u Theatriumu

theatrium-jezinac

Sinoć je zagrebački Theatrium bio gotovo posve pun. Vjerojatno oko pedesetak gostiju. Preksinoć je, kako su nam rekli dragi prijatelji koji su u petak ondje prvi put večerali, bilo još punije, možda šezdesetak ljudi.

Što ukazuje da zagrebačka večernja restoranska publika (Theatrium za ručak radi lošije nego za večeru) prihvaća inovativna i neobična jela chefa Filipa Horvata, koji je u dva mjeseca otkako restoran postoji, već četiri puta mijenjao la carte i tri puta degustacijske menije. Na aktualnom a la carte jelovniku nalazi se, među ostalim, ježinac s jajem.

Riječ je o pohanom žumanjku, dehidriranom žumanjku, mesu morskog ježa i umaku od marakuje. Kombinacija snažne jodirane mineralnosti ježinca i tropske slatkoće marakuje čini ovo jelo apsolutno senzacionalnim, i vjerojatno najuzbudljivijim restoranskim tanjurom u Zagrebu ovih dana. Osim nezaboravnog ježinca s passion fruitom, sinoć smo uživali u klasičnom Horvatovu rižotu s biftekom, sladoledu od bazge i moždine, palačinki s kremom od lješnjaka i slanim karamelom… Došli smo u osam i ostali do ponoći. Tako trebaju izgledati gastronomske večere.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.