Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSKLUZIVNO Bili smo u Theatriumu Filipa Horvata, najiščekivanijem novom restoranu u Zagrebu. Otvara se za nekoliko dana

atrium-filip-horvat

U utorak oko podneva perači prozora uređivali su izloge Theatriuma, novog restorana Filipa Horvata (ex Ab Ovo) čije se otvaranje očekuje već mjesecima. Theatrium je napokon spreman i počinje raditi za nekoliko dana.

Na više od 200 kvadratnih metara smještene su dvije kuhinje i dvije blagovaonice, jedna u Atrijevu stakleniku, a druga u loži; druga bi trebala funkcionirati kao neka vrsta Chef’s Tablea.

Cijelim prostorom dominiraju tople pastelne duboke boje Marka Rothka, a na zidu prve blagovaonice nalazi se metalna  skulptura  glave koji je izradio Nikola Vudrag, Horvatov prijatelj. Namještaj je naravno drven, moderan, elegantan i topao, beštek dolazi iz portugalskog Cultipola, noževi iz australskog DeeJoa, posuđe je Odd Standard…cijeli interijer stvara dojam koji asocira na Nomu.

Theatrium će za ručak servirati a la carte jela, s ponešto dnevne ponude koja će koštati od dvadesetak eura na više, dok će ze za večeru pripremati degustacijski meniji od šest i devet sljedova, ali će se moći naručivati  i al la carte. Meni od devet sljedova, čemu treba dodati i amuse bouche, koštat će oko 880 kuna.

Vinska karta sadrži dobru selekciju hrvatskih vina  i vrhunski, vrlo široki izbor njemačkih rizlinga i burgundaca. Theatrium je vjerojatno jedan o najambicioznijih restoranskih projekata ikad otvorenih u Zagrebu. Jedva čekamo probati.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.