Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U petak počinje VINOcom, najposjećeniji hrvatski vinski festival

vinocom-2017-g

U zagrebačkoj Esplanadi 22. i 23. studenog održat će se 14. izdanje VINOcoma, najmasovnijeg hrvatskog vinskog festivala. Na ovogodišnjem VINOcomu nastupit će više od 300 vinara, trgovaca i proizvođača hrane iz Hrvatske i inozemstva. Kao i svake godine, kroz VINOcom će u dva dana proći na tisuće ljudi, a tijekom festivala će se održati i niz radionica i vođenih degustacija. Novi sadržaj na VINOcomu bit će izložba hrvatskih, talijanskih i španjolskih pršuta. 

Među atraktivnijim radionicama su Horizontal Tasting – Historic Vintage 2008. Roka Bekavca 22. studenog, posvećena legendarnoj berbi u Champagni, na kojoj će se među ostalim kušati Agrapart, single vineyard Jacquesson, Larmandier Bernier Vieilles Vignes du Levant, Bollinger Grande Annee i Pol Roger Winston Churchill.

bekavac-cecavac

Direktor Château Smith Haut Lafittea Fabien Teitgen i Ante Bačić održat će dva vertikalna tastinga najboljih recentnih berbi Château Smith Haut Lafittea, dok će Mario Meštrović predstaviti fantastičnu bordošku berbu 1996. Nakon vertikalnih tastinga Château Grand Puy Lacostea i Château Gruaud Larosea, Daniel Čečavac ove godine drugoga dana VINOcoma vodi tasting Icons of France 1930-1990. na kojemu će se kušati Hermitage La Chapelle iz 1990, Bordeaux Château Laville Haut-Brion iz 1964. i Dom Perignon iz 1985. Posebna radionica bit će posvećena prvom slovenskom privatnom vinaru Stanku Čurinu.

VINOcom

Esplanade, Zagreb

22. i 23. studenog 2019.

11:00-18:00

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.