Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Roko Bekavac i Daniel Čečavac u Esplanadi priređuju dvije spektakularne degustacije šampanjaca i starih francuskih vina

bekavac-cecavac

VINOcom, koji se ove godine održava 22. i 23.studenog, najpopularniji je hrvatski vinski festival. U dva dana VINOcoma kroz zagrebačku Esplanadu redovito prođe po nekoliko tisuća ljudi koji za ulaznicu od 20-tak eura mogu piti koliko god žele, a izbor je prilično velik. Premda je VINOcomvrlo masovna vinska smotra, u njegovu se sklopu svake godine održavaju i neke od najekskluzivnijih vinskih radionica u Hrvatskoj, poput svojedobnog masterclassa šampanjerije Krug.

Ove će godine u petak 22. studenog splitski sommelier Roko Bekavac prezentirati dvanaest važnih šampanjaca iz legendarne berbe 2008. koja se uz 2002. smatra najboljom u ovom stoljeću.

Na Bekavčevom šampanjskom masterclassu točit će se, među ostalim, Jacquessonov Ay Vauzelle Terme, Pol Rogerov Winston Churchill, Pierre Petersov Les Chetillond, kao i Perignon i Cristal. Ulaznica za ovu vrhunsku šampanjsku radionicu košta 1900 kuna.

Idući će dan Daniel Čečavac iz Croatia Wine Cluba predstaviti osam kultnih starih francuskih vina. Raspon berbi kreće se od 1930. do 1990. a nas osobito zanimaju slatki fortificirani Chateau Sisqueille iz 1930, Vosne Romanee kuće Belgin Colnet iz 1979. te Trimbachov rizling Cuvee Frederic Emile iz 1990. Ovo spektakularno putovanje kroz francusku vinsku povijest košta 2250 kuna.

Foto/@rwine_rokobekavac

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Roko Bekavac i Daniel Čečavac u Esplanadi priređuju dvije spektakularne degustacije šampanjaca i starih francuskih vina

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min