Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Mika Alix privremeno odlazi u Elizejsku palaču, u ured predsjednika Macrona

le-mika-creperie

Francuski chef Mika Alix, koji je do prije par dana vodo bistro Le Mika u Teslinoj ulici u Zagrebu, privremeno seli u Elizejsku palaču u Pariz. Gospodin Alix pridružuje se grupi od tridesetak kuhara koji kuhaju za francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, njegovo osoblje i goste Elizejske palače, gdje se godišnje priprema oko sto tisuća obroka.

macron-chefovi

Chef Mika, jedan od sasvim rijetkih ambasadora francuske kuhinje u Hrvatskoj, koji je Zagrepčanima pokazao kako izgleda pravi boeuf bourguignon, u Parizu će raditi pod vodstvom čuvenog Guillaumea Gomeza. Chef Gomez kuha u Elizejskoj palači od 1997. godine, nositelj je najviših francuskih profesionalnih priznanja, a lani je dobio nagradu za knjigu Step by Step Lessons for Cooking na natjecanju Gourmands World Cookbook Awards.

Budući da gospodin Alix odlazi u Pariz, njegov bistro preuzimaju vlasnici splitskog restorana Makarun, koji će do kraja godine zadržati Le Mikin francuski jelovnik i dodati mu nekoliko svojih tipičnih ručno izrađenih tjestenina, po kojima je restoran i dobio ime.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.