Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DAN PO DAN Mali vodič kroz Cocktail Week Zagreb koji je upravo počeo

cwzg-g

Ovogodišnji Cocktail Week Zagreb neće se pamtiti samo po otvorenju na dan kad je grad pogodila najžešća oluja zadnjih nekoliko desetljeća. U svega nekoliko godina postojanja, ovaj je festival craft koktela prerastao u jedan od najjačih događaja kvalitetnijeg dijela regionalne barske industrije i jedan od najpopularnjih festivala hrane i pića u Hrvatskoj uopće.

Ove godine program je jači nego ikad i šteta je ne iskoristiti da do kraja. Dolaze najveće svjetske barmenske zvijezde, predstavlja se nova, jako talentirana generacija hrvatskih barmena i stiže barmenska dijaspora. Stoga smo sastavili mali vodič koji će vam pomoći da na najbolji način isplanirate svoj tjedan na najbolji način provesti kroz Zagreb Cocktail Week.

Ove godine u CWZG kroz čitav tjedan sudjeluju: A Posto, A Most Unusual Garden, Botaničar, Cooltura Hub, Dežman, Dežman Mini Bar, Egoist Cvjetno, Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar, Glow Bar, Noel, Roots, Swanky, Verde Centar i Gin Bar Kosta. Svi ovi barovi vam, uz promotivne cijene, nude i dodatni popust od 10%, ukoliko plaćate Mastercard® i Maestro® karticama. 
Osim ove “standardne” CWZG ponude očekuje vas i ovo:

Ponedjeljak 13.05.

ivana-mardesic

Na neslužbenom otvorenju u 17:00 briljirao je jedan od najpoznatijih klasika – gin martini – na jednoj od najpoznatijih i najstarijih klasičnih koktel lokacija u gradu – Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar.

Od 20:00 u Dežman Mini Baru gostovala je Ivana Marešić iz dublinskog 1661 Bara. Ova profesionalna hedonistica za koktel stanicu je stala tek nakon preseljenja u Irsku prije nekoliko godina (u Hrvatskoj je radila u banci), a već prošle godine je stigla do polufinala World Class Ireland natjecanja.

Utorak 14.05.

Još jedan natjecatelj irskog World Classa koji je zadnje dvije godine bio u finalu – Alan Petrović iz Americana Bara u Dublinu, gostuje u Botaničaru od 19:00. Alan je s Milanom Ormanovićem fokusiran na fermentaciju i moderne barske tehnike pa nas veseli vidjeti što je pripremio za zagrebačku publiku.

Jedan od najmlađih barmena iz prve postave sad već bivšeg zagrebačkog koktel bara Aperitivo, Marko Pećnik gostuje u Rootsu (bivši Basement) od 21:00. Marko je odnedavna bar menager The Street Food Cluba u Utrechtu koji je prošle godine proglašen najboljim restoranskim konceptom u Nizozemskoj.

Srijeda 15.05.

slaven-macura
Slaven Macura

U A Posto se od 19:00 pred zagrebačku publiku nakon više od 10 godina vraća Slaven Macura koji se koktelima i industrijom pića već neko vrijeme bavi u Dubaiu. 

Od 21:00 za bar Swanky Monkey Gardena staje Milan Ormanović koji zajedno s Alanom Petrovićem vodi dublinski Americana Bar i koji principijelno nikad ne izlazi na koktel natjecanja iako ima puno toga za pokazati.

Četvrtak 16.05.

cwzg-ambijent

Ukoliko radite u ugostiteljstvu ili vezanim industrijama, na ovom linku http://bit.ly/cwzg2019 se možete prijaviti za Industry Night party sa početkom u 20:00 u Galeriji Klovićevi dvori. Svi CWZG gosti na ovom partiju imaju svoje pop-up barove, a svi sponzori prezentiraju svoje proizvode. Događanje je u potpunosti bezgotovinsko – plaćanje je moguće samo karticama, a Mastercard i Maestro vam osiguravaju 10% popusta.


Petak 17.05.

Remy Savage
Remy Savage

Dan je rezerviran za stručni program u Galeriji Klovićevi dvori, a ovo je finalni raspored predavanja:

12.30 The Journey to minimalism – Remy Savage (Artesian, London)

13.25 Elevate your spirit – Sharla Ault (Nardini Distillery)

13.55 The Sensorium Menus – Joe Schofield (Schofield’s Bar, Manchester)

14.50 Reinventing the spirits – Vesna Jurak (Badel 1862)

15.30 The Power of Social Media – Eddie Rudzinskas & Danil Nevsky (Cocktails for You) 

16.25 Panel: Making it abroad – Croatian diaspora bartenders

17.05 What Makes a Great Bartender – Chris Edwardes 

Od 18:00 sati počinje najveća regionalna koktel zabava na otvorenom na Platou Gradec na kojoj vas očekuje 16 pop-up barova iz čitave Hrvatske, štand sa hranom Vida Nikolića kojim najavljuje svoj novi zagrebački projekt, a za glazbu se brinu DJi Pytzek i Werft.

Subota 18.05.

Nastavak zabave na otvorenom od 18:00 do 01:00 kao i u petak, a glazbenu podlogu potpisuju DJ Borovich i Pill Jackson.

I petak i subota na Platou Gradec su u potpunosti bezgotovinski – plaćanje je moguće samo karticama, a Mastercard i Maestro časte s 10% popusta.
Za sve detaljne informacije pratite CWZG na Facebooku i Instagramu ili posjetite njihove službene stranice www.cocktailweekzagreb.com

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.