Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatska vina osvojila su četiri zlatne medalje na International Wine Challengeu 2019.

iwc-2019

Četiri hrvatska vina osvojila su zlatne medalje na ovogodišnjem ocjenjivanju International Wine Challenge (IWC) u Londonu. Najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u Londonu bila je Rossijeva Malvazija Templara iz 2016. koja je osvojila i titulu Trophy Winner. Od istarskih vina zlata su osvojili malvazija Prima Luce 2018. Andree Cossetija i Damjanićeva bijela kupaža Clemente Blanc 2016.

Posve zasluženo, zlatnu medalju osvojio je i Cebalov Grk iz 2017. Branimir Cebalo je prvi privatni proizvođač grka u Hrvatskoj. Premda je riječ o jednom od najboljih dalmatinskih vina, Cebalovog Grka, posve neobjašnjivo, nema u distribuciji u zagrebačkim restoranima.

U petak smo na Vinistri kušali Rossijevu Templaru i Cossettijev Prima Luce. Malvazija Templara bere se početkom listopada i odležava u novom Allier barriqueu. Prima Luce obitelji Cossetto višeslojno je i izrazito aromatično vino s dugim finišem. Interntional Wine Challenge na najvažnije europsko ocjenjivanje vina iza Decanterovih svjetskih vinskih nagrada (DWWA).

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.