Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Rene Redzepi u Kopenhagenu otvara kuharsku akademiju budućnosti

redzepi

Chef Nome Rene Redzepi prije sedam godina je pokrenuo MAD, interdisciplinarni projekt koji je danas jedna od najvažnijih svjetskih inicijativa za budućnost hrane. Svoj rad na istraživanju pametnijeg razvoja i značajnije društvene uloge gastronomije sada će institucionalizirati, kroz gastro akademiju koju otvara u Kopenhagenu.

Ideja Redzepijeve Gastro-Akademi je nove generacije chefova školovati kao profesionalce koji će kroz svoj posao, kuhanje i restorane, svjesno utjecati na razvoj cijelog sistema prehrane, od specifičnih znanja o namirnicama do socijalnih i ekoloških praksi.

Ideju novog kurikuluma za profesionalne kuhare Redzepi je nekoliko godina testirao kroz gostovanja na nekima od najboljih svjetskih kuharskih škola. Njegov Gastro-Akademi u Kopenhagenu, primat će studente iz cijeloga svijeta. Danska vlada sufinancirat će akademiju s oko tri milijuna eura. Među predavačima će biti zvijezde poput Davida Changa, Kylie Kwong, bivše Redzepijeve suradnice Rosio Sanchez i velikog brazilskog chefa Alexa Atale.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.