Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MARIO BATALI I JOE BASTIANICH Raspalo se jedno od najuspješnijih partnerstava u restoranskoj industriji

bastianich-batali

Nakon dvadeset godina uspješnog partnerstva, celebrity chef Mario Batali i formalno se razišao s Joeom Bastianichem, piše New York Times. Razlaz je posljedica niza optužbi za seksualno zlostavljanje koje su protiv Batalija iznijele njegove bivše zaposlenice i suradnice. Njujorška policija otvorila je istragu na temelju tih optužbi.

Nedavno jeprodao sve svoje udjele u restoranskoj grupi Batali & Bastiancih Hospitality Group, uključujući dionice u lancu Eataly. Dionice je prodao Joeu Bastianichu i njegovoj obitelji, a firma je restrukturirana tako da će svim Batalijevim restoranima upravljati nova kompanija.

Na vrhuncu uspjeha, Batali i Bastianich, koji su se proslavili restoranima Babbo i Del Posto, vodili su nekoliko desetaka restorana i gastro firmi u Americi, Italiji, Singapuru i Hong Kongu. Gotovo svaki njihov projekt bio je komercijalni uspjeh, uključujući partnerstva s Bastianichevom majkom Lidiom, vlasnicom njujorškog restorana Felidia i kalifornijskom cheficom Nancy Silverton. Njih dvije ostaju partnerice u novoj kompaniji. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.