Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Policija vodi istragu protiv chefa Marija Batalija zbog seksualnog napastovanja

Njujorška policija pokrenula je kriminalističku istragu protiv slavnog chefa Marija Batalija. Policija je  CBS-ovoj TV emisiji 60 Minutes potvrdila da istražuje Batalija zbog mogućih kriminalnih postupaka. Ta je informacija potvrđena i Huffington Postu, no bez dodatnih detalja.

Reporteri CBS a razgovarali su s anonimnom zaposlenicom čuvenog njujorškog restorana Babbo, u vlasništvu Marija Batalija i Joea Bastianicha, koji tvrdi da ju je Batali seksualno napao 2005. godine poslije partyja u restoranu Spotted Pig, gdje je Batali bio investitor.

Mario Batali i Joe Bastianich, sin glasovite istarske kuharice Lidije Bastianich (čija se TV emisija subotom emitira na HTV-u) u protekla su dva desetljeća izgradili malo ugostiteljsko carstvo s 24 restorana u Sjedinjenim Državama, i s vlasničkim udjelom u globalnom lancu supermarketa Eataly (nama najbliżi Eataly nalazi se u Trstu).

Eater je u prosincu lanjske godine objavio prve opotużbe protiv Batalija, koje su zatim počele gomilati, pa je celebrity chef bio prisiljen napustiti Bastianich Hospitality Group, s kojom će prekinuti sve poslovne veze do 1. srpnja ove godine.

Bastianichi su noćas objavili priopćenje u kojem kažu da nisu znali za istragu protiv Batalija, i da vijesti o slučaju smatraju duboko uznemirujućim. Istraga protiv Marija Batalija mogla bi biti tek prva u nizu, jer je u proteklih pola godine objavljeno niz iskaza koji upućuju na masovno seksualno maltretiranje u restoranskoj industriji.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.