Valentinovo je jedan od najboljih restoranskih dana u godini. Mnogi kažu i najbolji. Skoro svi restorani za Valentinovo su redovito puni, a mnogi prodaju večere u dva termina. Većina restorana priprema posebne jelovnike za Valentinovo, premda postoje i neke iznimke. Evo malog vodiča kroz restoranski Zagreb za Valentinovo
Esplanadin Le Bistro za Valentinovo nudi uobičajeni a la carte meni, kako bi gosti mogli birati između dva različita iskustva. Glavni Esplanadin restoran Zinfandel’s priprema posebni degustacijski meni.
Carpaccio također ostaje kod a la cartea. Vlado Lisak kaže da svoje goste ne želi opterećivati posebnim financijskim uvjetima. “Ako netko želi večerati samo carpaccio i tanjur paste, nama je to okej,” rekao nam je Carpacciov vlasnik. Carpaccio će imati double seating.
Dubravkin put pripremio je za Valentinovo dva menija, za 490 i 390 kuna. Drugi meni je zapravo skraćena verzija prvog, bez bifteka i pred-deserta.
Chef Hrvoje Kroflin osmislio je gastronomski prilično ambiciozan meni za Valentinovo u restoranu ManO2.
Ovaj meni košta 400 kuna. Sparivanje vina stoji dodatnih 190 kuna
Jedini francuski restoran u centru grada pripremio je klasičan francuski meni za 285 kuna. Le Mika također ima double seating
Chef Goran Kočiš iskoristit će Valentinovo da promovira nove Noelove kasnorimske menije
4 slijeda
430 kuna
7 sljedova
690 kuna
I meni za Valentinovo pokazuje kako se Pod zidom u kontekstu bistronomije vješto koriste gastronomski elementi
250 kuna, sparivanje s vinom još 140 kuna
Chef Marinko Topalović priredio je mesni i riblji meni. Oba su, baš kako treba za Valentinovo, povezana kamenicama. U ReUnionu nastupa mlada pop zvijezda Zsa Zsa
Mesni meni
Riblji meni
ReUnionov mesni meni košta 295 kuna, a riblji 270 kuna
Chefica Ana Grgić u raskošnoj Zinfandelovoj blagovaonici poslužuje jednako raskošnu večeru. Tijekom večere u Zinfandel’s u će nastupiti pjevačica Artemija Stanić.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.