Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

MALI ZAGREBAČKI VODIČ ZA VALENTINOVO Romantične večere od 250 do 690 kuna

valentinovo-g

Valentinovo je jedan od najboljih restoranskih dana u godini. Mnogi kažu i najbolji. Skoro svi restorani za Valentinovo su redovito puni, a mnogi prodaju večere u dva termina. Većina restorana priprema posebne jelovnike za Valentinovo, premda postoje i neke iznimke. Evo malog vodiča kroz restoranski Zagreb za Valentinovo

1. Le Bistro, Esplanada, Mihanovićeva

le bistro

Esplanadin Le Bistro za Valentinovo nudi uobičajeni a la carte meni, kako bi gosti mogli birati između dva različita iskustva. Glavni Esplanadin restoran Zinfandel’s priprema posebni degustacijski meni.

2. Carpaccio, Teslina

carpaccio-bolognese

Carpaccio također ostaje kod a la cartea. Vlado Lisak kaže da svoje goste ne želi opterećivati posebnim financijskim uvjetima. “Ako netko želi večerati samo carpaccio i tanjur paste, nama je to okej,” rekao nam je Carpacciov vlasnik. Carpaccio će imati double seating.

3. Dubravkin put, Dubravkin put

valentinovo-dubravkin-put

Dubravkin put pripremio je za Valentinovo dva menija, za 490 i 390 kuna. Drugi meni je zapravo skraćena verzija prvog, bez bifteka i pred-deserta.

  • Raviol od jadranskog škampa, cikla
  • Juha od celera
  • Brancin pečen u začinskim travama
  • Sporo pečeni goveđi file, gratin od batata i camemberta
  • Love potion/ piña colada
  • Ruby čokolada, malina, vanilija, zlato

4. ManO2, Radnička

valentinovo-mano2

Chef Hrvoje Kroflin osmislio je gastronomski prilično ambiciozan meni za Valentinovo u restoranu ManO2.

  • Toro od gofa s paljenim limunom, fermentirana bebi korabica, kamenica s uljem pršuta
  • Tartar Piemontese
  • Lignje kuhane u telećem loju, komorač u glini
  • Krvavica, hibiskus, kupus pečen u tijestu od soli i ugljena
  • Steak Mano s teksturama krumpira
  • Pet jabuka

Ovaj meni košta 400 kuna. Sparivanje vina stoji dodatnih 190 kuna

5. Le Mika, Teslina

valentinovo-le-mika
Foto/Sanja Bistričić

Jedini francuski restoran u centru grada pripremio je klasičan francuski meni za 285 kuna. Le Mika također ima double seating

  • Baršunasta juha od koraljne leće, mrkva i jabuka
  • Souffle od sira
  • Tournedos u umaku Madeira, s Maxim krumpirićima
  • Creme brulée ili čokoladni mousse s đumbirom

6. Noel, Dukljaninova

valentinovo-noel

Chef Goran Kočiš iskoristit će Valentinovo da promovira nove Noelove kasnorimske menije

4 slijeda

  • Sashimi od jadranske tune, soja, wasabi
  • Rižoto od jadranskog ježinca, lardo, grejp
  • Janjeći Wellington, varijacije luka, jus
  • Varijacije buče, jogurt

430 kuna

7 sljedova

  • Pastrva iz Krke, nar, jabuka
  • Torchon od gusje jetre, crni orah, brioš s makadamijom
  • Teksture celera s crnim istarskim tartufom
  • Jadranska riba, sedam tehnika peršina
  • Odležana patka, cikla, kim, agrumi
  • Odojak, krumpir, smeđi maslac , lješnjak
  • Šnenokle

690 kuna

7. Pod zidom, Pod zidom

valentinovo-pod-zidom

I meni za Valentinovo pokazuje kako se Pod zidom u kontekstu bistronomije vješto koriste gastronomski elementi

  • Tartar biftek
  • Gnudi , batat, ukiseljena rotkvica
  • Kuhana govedina, mrkva, hren
  • Bijela riba , šalša, komorač , blitva
  • Teleća plećka, panko , špinat, paprika, jus
  • Panna cotta, maline

250 kuna, sparivanje s vinom još 140 kuna

8. ReUnion, Canopy by Hilton, Branimir Centar

reunion-valentinovo-tuna

Chef Marinko Topalović priredio je mesni i riblji meni. Oba su, baš kako treba za Valentinovo, povezana kamenicama. U ReUnionu nastupa mlada pop zvijezda Zsa Zsa

Mesni meni

  • Tartar biftek, kamenice, majoneza od soje, pečena cikla
  • Juha od tortilje s kremom od avokada i pečenom paprikom
  • Steak umotan u lardo, pire od celera s tartufima
  • Naranča i paška skuta

Riblji meni

  • Tartar od lososa s kamenicama
  • Juha od brancina s limunom i šafranom
  • Steak od tune, mariniran u soji i mirinu
  • Kuglice bijele čokolade punjene sladoledom od vanilije i malinama, rastopljena crna čokolada

ReUnionov mesni meni košta 295 kuna, a riblji 270 kuna

9. Zinfandel’s , Esplanade, Mihanovićeva

valentiovo-zinfandel

Chefica Ana Grgić u raskošnoj Zinfandelovoj blagovaonici poslužuje jednako raskošnu večeru. Tijekom večere u Zinfandel’s u će nastupiti pjevačica Artemija Stanić.

  • Blok od paškog sira, perle aceta, gel crvenog zelja
  • Hrskave rolice s vrganjima, marmelada od vrganja, krema od vrganja
  • Škampi u kadaifu, komorač, šafran, pjena od citrusa
  • Lungić, umak od gorušice, ukiseljene rotkvice
  • Millefeuille od čokolade, red velvet biskvit, krokant od badema
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.