Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FINALNIH 5 Noel je osvojio peto mjesto u izboru za Restoran godine s 96 bodova

noel-rucak

S 96 bodova i petim mjestom u izboru Kulta Plave Kamenice za Restoran godine, u kojem glasuju isključivo profesionalci iz domaće restoranske industrije, zagrebački Noel definitivno se etablirao kao jedan od nekoliko najboljih hrvatskih restorana, budući da se i lani i u ovom i u drugim restoranskim izborima, plasirao u sam vrh.

Noelu još jedino nedostaje Michelinova zvjezdica kao potvrda najvišeg statusa na domaćoj restoranskoj sceni. A do tog se statusa došlo za manje od dvije i pol godine. Podsjetimo, Noel se otvorio u rujnu 2016.

Danas je Noel, uz Esplanadin Zinfandel’s jedini pravi zagrebački fine dining restoran, s visokim standardima kuhanja i prezentacije, sa sve boljim sastojcima, odličnom poslugom i zaista međunarodno relevantnom vinskom listom. Uostalom, u Noelu rade Ivan Jug i Goran Petrić, pobjednik i trećeplasirani s ovogodišnjeg sommelierskog državnog prvenstva, pa i vinska karta mora održavati njihove visoke plasmane.

Najvažnije i najzanimljivije od svega što se Goranu Kočišu i Ivanu Jugu desilo ove godine jest odluka da se u proljeće iduće godine otvori Noel u Istri, pod imenom Noel Buje, u novom luksuznom hotelu San Canzian. Riječ je o tek drugom slučaju u Hrvatskoj da jaki restoranski brand otvori ekspozituru u drugom dijelu zemlje. To je zasad napravio samo Takenoko s Dubrovnikom.

S druge strane, praksa otvaranja istih ili sličnih restorana u različitim gradovima i zemljama, u okviru fine dininga, već je dugo godina uobičajeni poslovni model restoranske industrije u svijetu. Uspije li Noel Istra a da se istodobno ne naruši visoka razina kuhanja i servisa u zagrebačkom Noelu, takva bi se praksa mogla proširiti i na neke druge domaće restorane. U svakom slučaju, pred Noelom je dosad najuzbudljivija godina u njegovu još uvijek kratkom postojanju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.