Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Rudolf Štefan otvorio je prvi Budi Foodie natječaj za stipendiranje mladih kuhara

budi-foodie

Chef šibenskog Pelegrinija Rudolf Štefan lani je u okviru platforme Chefs’ Stage utemeljio fondaciju Budi Foodie, prvu hrvatsku privatnu zakladu za profesionalno školovanje chefova, sommeliera, konobara, voditelja restorana i drugih ugostiteljskih profesionalaca, kojoj su se kao partneri pridružile neke od najjačih kompanija u Hrvatskoj, poput hotelske kuće Valamar i Coca Cole HBC Hrvatska.

Prvi natječaj za Budi Foodie otvoren je 18. siječnja i trajat će do 15. veljače. Prijaviti se mogu kandidati u dobi od 16 do 26 godina. Najbolji kandidati dobivaju punu stipendiju za stažiranje i edukaciju u nekima od najboljih svjetskih restorana ili škola. Posebnost fondacije Budi Foodie je da program osmišlja individualno kako bi ga što bolje prilagodila profilima i potrebama kandidata.

budi-foodie-pelegrini-staff
Pelegrinijev tim

Kako stoji u objavi fondacije Budi Foodie, kandidati ne moraju nužno imati diplomu strukovne škole, ali moraju raditi u ugostiteljstvu ili nekom području gastronomije i pokazivati ambiciju i želju za napretkom. Zbog različitosti profila, kandidati se biraju prema četiri ključna kriterija: talentu, relevantnosti profesionalnog iskustva, motivaciji i eventualnoj edukaciji.

Za prijavu je dovoljno ispuniti obrazac s osobnim podacima, priložiti motivacijsko pismo i pismo preporuke i po želji originalni vide materijal kojim kandidat pokazuje zašto se smatra najpogodnijim za stipendiju.

“Ugostiteljska struka u Hrvatskoj se godinama omalovažava,” rekao je Štefan u intervjuu koji nam je dao uoči osnivanja fondacije Budi Foodie, “Ako se to nastavi, za četiri do pet godina više neće biti mladih ljudi koji će raditi u restoranima i hotelima. Oni će naprosto nestati. A mi mladim ljudima želimo pokazati da se u ugostiteljstvu može napraviti dobra karijera. I da onaj tko svaki dan radi i uči – učenje je ključna riječ – može s vremenom steći društveni ugled, priznanje i stalnu mogućnost napredovanja.” Jedan od glavnih pokretača ove promjene mogla bi biti fondacija Budi Foodie.

Obrazac za prijave je OVDJE.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.