Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Staroj Vlaškoj preko puta Šenoina spomenika upravo je otvoren Svijet vina

svijet-vina-g

Središte Zagreba dobilo je još jednu dobru vinoteku. Poslije Vivata u Martićevoj i Galerije vina u Teslinoj, sada je tu i Svijet vina u Vlaškoj 25, u pješačkoj zoni skoro točno preko puta spomenika Augustu Šenoi. Riječ je o drugoj vinoteci Dine Kušena vlasnika Acrobata. Prvi Svijet vina već godinama radi u Boćarskom centru u Prisavlju, gdje se prije toga nalazio originalni Vivat.

svijet-vina-valbuena

Svijet vina u Vlaškoj posjetili smo u petak u rano popodne, dok su se ondje još uređivale police i unosili sanduci s buteljkama. I u tom radnom ugođaju nismo mogli ne uočiti glavne Kušenove adute poput Jacquesa Selossea, Chateau Haut Briona, Angela Gaje, Vega Sicilijine Valbuene, magnuma Billecart Salmona, niza vrhunskih burgundskih vina, luksuzne prezentacije legendarnog konjaka Delamain i duhovitog štanda britanske votke Chase.

svijet-vina-burgundija

svijet-vina-destilati

Tu je naravno i niz hrvatskih vina kao i kompletna kolekcija Marjana Simčiča, najvažnijeg slovenskog vinara. Za nekoliko dana u Svijet vina doći će i Cinco Jotas,  jedan od ikonografskih španjolskih pršuta. Otvaranjem Svijeta vina strogi centar grada dobio je trgovinu sa zaista ekskluzivnom robom. Ta vrsta dućana Zagrebu kronično nedostaje.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.