Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Početkom idućeg tjedna u Teslinoj se otvara vinoteka Galerija vina

Strogi centar Zagreba već više od desetljeća nema ni jednu vinoteku (najbliža ja Vivat Winelovers u Martićevoj). Od idućeg će tjedna napokon imati. Naime, u Teslinoj ulici, kraj knjižare Verbum, skoro preko puta slastičarne Time i restorana Carpacccio, otvara se Galerija vina, druga vinoteka tvrtke MIVA Gordana Mohora i Vlade Šuška.

Prva Galerija vina otvorena je u Vukovarskoj ulici 2012. godine. MIVA je, među ostalim, zastupnik LVMH-ovih brandova za Hrvatsku, što znači da Galerija vina prodaje razne etikete Moet et Chandona, Dom Perignon, Krug, Ruinart, Veuve Clicquot, te da ima pristup vinima poput Chateau d’Yquema i Cheval BlancaGalerija vina drži i skoro sva relevantna hrvatska vina, dok će novi dućan u Teslinoj nuditi i ponešto etiketa iz Vivatova uvoznog programa.

Kad je riječ o jakim pićima, MIVA raspolaže s kompletnim Hennessyevim portfoliom, kao i izvrsnim malt whiskyijima Ardberg i GlenmorangieOtvaranje Galerije vina u najstrožem zagrebačkom središtu veseo je i važan događaj, koji dodatno definira Teslinu ulicu samim epicentrom dobre hrane (i pića) u glavnom gradu. Teslinoj još nedostaje bar.

 

Fotografije/Mirko Janković

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Početkom idućeg tjedna u Teslinoj se otvara vinoteka Galerija vina

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min