Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Početkom idućeg tjedna u Teslinoj se otvara vinoteka Galerija vina

4.11.2017.,Zagreb,Donji Grad,Vinoteka Foto: Mirko Jankovic

Strogi centar Zagreba već više od desetljeća nema ni jednu vinoteku (najbliža ja Vivat Winelovers u Martićevoj). Od idućeg će tjedna napokon imati. Naime, u Teslinoj ulici, kraj knjižare Verbum, skoro preko puta slastičarne Time i restorana Carpacccio, otvara se Galerija vina, druga vinoteka tvrtke MIVA Gordana Mohora i Vlade Šuška.

Prva Galerija vina otvorena je u Vukovarskoj ulici 2012. godine. MIVA je, među ostalim, zastupnik LVMH-ovih brandova za Hrvatsku, što znači da Galerija vina prodaje razne etikete Moet et Chandona, Dom Perignon, Krug, Ruinart, Veuve Clicquot, te da ima pristup vinima poput Chateau d’Yquema i Cheval BlancaGalerija vina drži i skoro sva relevantna hrvatska vina, dok će novi dućan u Teslinoj nuditi i ponešto etiketa iz Vivatova uvoznog programa.

Kad je riječ o jakim pićima, MIVA raspolaže s kompletnim Hennessyevim portfoliom, kao i izvrsnim malt whiskyijima Ardberg i GlenmorangieOtvaranje Galerije vina u najstrožem zagrebačkom središtu veseo je i važan događaj, koji dodatno definira Teslinu ulicu samim epicentrom dobre hrane (i pića) u glavnom gradu. Teslinoj još nedostaje bar.

 

Fotografije/Mirko Janković

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.