Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na plaži lošinjskog Bellevuea održana je atraktivna regionalna premijera koktelskog šampanjca Moet Ice Imperial Rose

Mali je Lošinj u četvrtak imao sreću s vremenom. Za razliku od opake oluje koja je u utorak pogodila kvarnerske i velebitske otoke, sinoć je nebo nad uvalom Čikat bilo kristalno plavo, da bi se s dolaskom noći pretvorilo u tepih prepun zvijezda, s tričetvrt punim mjesecom koji je osvjetljavao Lošinj. Moet Ice Imperial, prvi put lansiran prije pet ili šest godina, slatki je šampanjac koji bi se trebao servirati na ledu, i od kojeg bi se trebali raditi kokteli. Tržišna ideja Ice Imperiala jest da svijet šampanjaca približi mlađim potrošačima koji piju koktele ili jednostavna alkoholna pića. Međutim, Ice Imperial zapravo je vrlo dobro, ekstremno voćno pjenušavo vino, koje nas podsjeća na činjenicu da su svojedobno mnogi  šampanjci sadržavali jako puno šećera.

Ice Rose, koji je svijetu predstavljen 2016. godine frivolna je, ali efektna i efikasna nadogradnja ideje bazičnog Icea kao vina za mlađu, clubbing publiku, spojena sa svjetskim trendom rasta prodaje rosea. Ice Rose također je namijenjen miksologiji i žrtvovan ledu, premda je, baš kao i bijeli Ice, mnogo finiji sam, ali jako rashlađen: Ice Rose, 37 grama sećera usprkos, sačuvao je puno svježine i stanovitu robustnost kakvu ne očekujemo od slatkog ružičastog pjenušca, prepunog mirisa sladoleda od vrtnih jagoda. Bazenom hotela Bellevue jučer su plivali veliki flamingosi s Moetovim oznakama, koji su se sudarali s pojasima za spašavanje s Moetovim logom, na kojima su plutale boce Moet Icea sa zlatnim krunama. Prostorom oko bazena patolirali su Moetovi pingvini s prepoznatljim leptirkama.

Tim Mive, glavni hrvatski zastupnici LVMH-a i član uprave Jadranke Goran Filipović

Uoči otvaranja prve boce Ice Rosea, član Uprave lošinjske Jadranke, uvjerni gastronom Goran Filipović ispravno je istaknuo kako je Bellevueu i drugim Jadrankinim vrhunskim hotelima i restoranima u strateškom interesu da podržavaju vodeće svjetske brandove poput Moeta. Gospodin Filipović usput je spomenuo da je Bellevue proglašen najboljim hrvatskim hotelom s pet zvjezdica, prema Trip Advisoru. Zatim su predstavnici Moeta i MIVE, hrvatskog zastupnika LVMH-a predstavili novi šampanjac da bi se oko sedam party preselio na Borik, lijepu plažu s vrlo dobrim barom, gdje smo uz buteljke Moeta gledali kako sunce zalazi u more. Iza deset navečer zabava se nastavila na Bellevueovoj plaži, gdje su nam natočil zaista vrhunski Grand Vintage iz 2006. I tako je Lošinj otpjenušao u noć.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.