Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Hoće li Bernard Korak postati novi ozbiljni hrvatski chef?

bernard-korak

Bernard Korak, sin plešivičkog vinara Velimira Koraka, početkom iduće godine vraća se u Hrvatsku. Naime, mladi chef Korak kojeg zagrebačka restoranska publika pamti iz Dubravkinog puta, ovo je godinu proveo kod glasovite Ane Roš, gdje se nametnuo kao jedan od važnijih kuhara u sustavu Hiše Franko, nesumnjivo svjetski relevantnog restorana (48. mjesto na listi World’s 50 Best Restaurants)

Osim što radi s Anom Roš, najboljom cheficom na svijetu za 2017. godinu, gospodin Korak stažirao je i kod Massima Botture u Osteriji Francescani, službeno najboljem restoranu na svijetu za ovu godinu.

Bernard Korak trebao bi napustiti Hišu Franko krajem prosinca, jer u proljeće 2019. obitelj Korak otvara restoran kraj svoje vinarije na Plešivici. Restoran Korakovih morao bi, napokon, gastronomski i turistički valorizirati jednu od najvažnijih hrvatskih vinskih regija.

No, nama se čini važnijim da se mladi chef s tako sjajnim iskustvom vraća na zagrebačku restoransku scenu koja ponovo postaje dosadna i prosječna, uz tek nekoliko iznimki.

Chef Korak, o kojem Ana Roš govori s puno komplimenata, mogao bi postati najvažnija vijest zagrebačke gastronomije u idućoj godini.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Hoće li Bernard Korak postati novi ozbiljni hrvatski chef?

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min