Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Public u Voltinom apsolutni je hit sezone u Zagrebu

public-pizza

U nedjelju oko 12 i 40 nazvali smo pizzeriju i bistro Public u Voltinom naselju, u zapadnom dijelu Zagreba gdje se ne odlazi ni na piće, a kamoli na nedjeljni ručak. Tražili smo stol za dvoje. Odgovorili su nam da imaju još točno jedan stol.

Kad smo dvadesetak minuta kasnije stigli u Public, atraktivno i moderno uređeni prostor s pogledom na parkiralište, Konzum i skladišta, lokal je doista bio prepun. Kad smo sat kasnije odlazili, već su se počeli stvarati redovi, a sva tri vanjska stola također su bila zauzeta, premda se ove zagrebačke nedjelje baš i nije moglo uživati u lijepom vremenu.

Public, otvoren početkom ljeta, za svega nekoliko mjeseci postao je hit zagrebačke restoranske scene. Gužva u Publicu, lokalu za koji mnogi Zagrepčani još ne znaju i kraj kojeg većina Zagrepčana sigurno nikada ne prolazi, podsjeća na gužve u restoranima u Teslinoj ulici, ili na gužve u O’Hari prije tri godine.

Public ni u čemu nije senzacionalan, da bi se kaos na njegovu parkingu mogao objasniti najboljom pizzom, najboljim steakom, najboljim burgerom ili najnižim cijenama u gradu. Međutim, Public drži vrlo solidnu pizzu, dobre steakove, nekoliko tjestenina, salata, carpaccio i burger koji izgleda dostojanstveno (nismo ga još probali).

Public je zapravo dobar, pouzdan i pristojan prijateljski restoran, koji priprema neke od najpopularnijih gastro formata u Hrvatskoj. Pizza je bila bolja nego zadnji put, mirisnija, s elastičnijim tijestom, notorne starinske njoke s četiri sira bile su skoro odlične (za kriterijie comfort fooda), dok je salata od matovilca bila uzorno svježa. Cijene, ponavljamo, nisu dampinški niske, ali nisu ni previsoke, dok je posluga izvrsna.

Izbor vina na čaše pametno je ziheraški (Coronica, Kozlović, Galić…) dok je izbor piva nažalost prelimitiran.
Međutim, izbor piva jedina je ozbiljnija greška, uz donošenje već naribanog sira za stol (sir se naprosto mora ribati za stolom) koju smo u nedjelju primijetili u Publicu, restoranu koji na lošoj lokaciji posjećenošću konkurira najpopularnijim restoranima u centru i zalogajnicama sa značajno nižim cijenama.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.