Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mesnica Santoku dolazi u centar Zagreba, otvaraju novi lokal na Dolcu

santoku

Mesnica Santoku na svom je Facebook profilu jučer najavila skoro otvorenje na novoj lokaciji na tržnici Dolac. Mesnica Santoku, koju su prije dvije godine osnovali vlasnik RougeMarina Marin Medak i chef Tvrtko Šakota, promijenila je standarde u prodaji mesa u Zagrebu. Njihov dolazak na tržište izazvao je zanimljive reakcije, jer bila je riječ o zaista ambicioznom i novom konceptu za hrvatsko tržište.


Prva mesnica s konfekcioniranim mesom u kućnim marinadama po Šakotinim recepturama bila je golemi napredak u odnosu na uobičajenu ponudu zagrebačkih mesnica. Inače, zagrebački pionir naprednijeg pristupa prodaji mesa je Meet The King, a nakon Santoku pojavila su se dvije nove ambiciozne mesnice s vrhunskim konfekcioniranim mesom, Meseko na tržnici Kvatrić i Noelova mesnica Mes-Eko na Džamiji.

Ono po čemu se #Santoku razlikuje od ostalih je kvalitetno meso (većinom sa Žumberka), marinade bez kemije i aditiva,…

Posted by Santoku on Wednesday, November 15, 2017

Santoku je u međuvremenu preživio Šakotin odlazak, a Medak je sam preuzeo mesnicu i najavio promjene, ponajprije jednostavniju ponudu i cijene pristupačne širokoj publici. Dio plana je i bolja pozicija na centralnoj gradskoj tržnici Dolac (prvi Santoku otvoren je u Folnegovićevoj ispred RougeMarina) i dopunjavanje asortimana temeljcima i umacima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.