Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

5 zaista najukusnijih burgera u Zagrebu (minus Burgeraj)

kascheta-burger

Prošlo je skoro mjesec dana od Zagreb Burger Festivala koji, kao i sve ulične manifestacije, ima svoja logistička pravila i ograničenja. Pa smo stoga, pošto su se strasti doslovnog street fooda lagano stišale, odlučili izabrati pet zaista najboljih burgera u gradu.  U ovom izboru nema Burgeraja, zbog obiteljske povezanosti vlasnika Burgeraja s Kultom Plave Kamenice.

Na prvi je pogled zanimljivo da se najukusniji burgeri u Zagrebu u ovako definiranoj konkurenciji zapravo pripremaju u restoranima, a ne u specijaliziranim burger shopovima. No, s druge strane, takvo je stanje logično jer su restorani i tehnički i kadrovski bolje ekipirani od većine hamburger barova.

1. Wagyu Burger, El Toro, Šubićeva

wagyu-burger (2)

Riječ je o jednom od najsočnijih komada mljevenog mesa koji se mogu pojesti u Zagrebu, sa zaista impresivnom dubinom i slojevitošću okusa, dobro složenim prilozima uz burger i uglavnom solidnim pecivom. Torov Wagyu Burger pleše na onoj finoj granici na kojoj hamburgeri postaju gastronomija.

2. Burgeri u Haustor Hausu, Masarykova

U Haustor Hausu znaju tehnički dobro kuhati. Burgeri su odlično pečeni, rahli, ružičasti i sočni baš kako treba, a peciva su možda najbolja u gradu. Burgeri u Haustor Hausu katkad su čak i elegantni (duckburger), što nije pridjev koji vežemo uz hamburger. Zanimljivo je da se Haustor Haus u posljednje vrijeme okreće prema elaboriranoj kuhinji.  Nedavno su priredili vinsku večeru sa sedam slijedova.

3. Black Angus u Oxbu, Hilton, Vukovarska ulica

oxbo-hamburger

Duboki, moćni okus Black Angusa u Oxbu, jedinom pravom zagrebačkom steakhouseu, udružuje se s perfektno hrskavom pancetom. Umak je također okej, no pecivo se katkad doima staro i osušeno. Ponedjeljkom za ručak, burger s čašom piva prodaje se za nekih 50-tak kuna što je valjda najbolja vrijednost za novac u Zagrebu kad je riječ o uistinu dobroj restoranskoj hrani.

4. Burgeri u Šalši, Kostelska ulica

salsa-burger

Ovaj bistro na Trešnjevci može se pohvaliti iznimno vjernim fan clubom, koji njegove burgere smatraju najboljima u gradu. Burgeri se radnim danom mogu dobiti tek iza tri sata , kad se prestaje posluživati dnevni meni. Burgeri su posve svježi, u što smo se uvjerili ovog proljeća kad smo ih htjeli naručiti oko pola četiri, ali nam je ljubazni konobar kazao da još nisu gotovi jer se upravo mijese.

Umaci i prilozi uz Šalšine burgere od ramsteka čine se prilično zanimljivi, osobito umak od jogurta te marinirana pečena paprika: nadamo se da paprike peku  sami.

5. Burgeri u Kascheti, Trpimirova

kascheta1

Kascheta, smještena u dvorištu iza hotela Sheraton, koja je Zagrepčanima poznatija kao pizzeria, ostavila je sjajan dojam na Zagreb Burger Festivalu, gdje je u izboru gastro novinara osvojila drugo mjesto, odmah iza Mason Burgera,. Pljeskavice se mijese od odležane govedine, a cijene se kreću od 36 do 55 kuna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.