Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Deset hrvatskih i slovenskih chefova kuhat će idući tjedan na Chef’s Stage Pop Up Marendinu u Ljubljani

marendin

Prošli tjedan bili smo n humanitarnom a Marendinu fondacije Budi Foodie u šibenskom restoranu Pelegrini, na kojem je chef Rudi Štefan predstavio nove partnere svoje zaklade za obrazovanje mladih restoranskih profesionalaca, kompaniju Coca Cola HBC Adria.

Marendin, neformalni ali gastronomski spektakularni format, predstavlja tradicionalnu kuhinju od kamenica i pršuta preko brudeta od sipe do jote i pohane piletine te neke njezine modernije interpretacije poput izvrsnih dagnji na tartu s pjenom od blitve koje smo kušali u Pelegriniju. Način na koji Pelegrinijev tim pristupa tradicionalnim jelima i pažnja s kojom ih priprema trebali bi biti primjer tretmana tradicionalne hrvatske kuhinje u restoranima. Sada se cijela stvar širi preko granice.

U četvrtak 4. listopada, u ljubljanskom restoranu Evergreen Kaval grupe pet hrvatskih chefova priredit će Marendin s pet slovenskih chefova, kako bi promovirali Chef’s Stage, najvažniji hrvatski gastronomski kongres koji je ovoga proljeća chef Rudi Štefa pokrenuo u Šibeniku. Hrvatski i slovenski chefovi kuhat će u parovima.

Nastupaju:

Rudolf Štefan, Pelegrini

Vjeko Bašić, konoba Boba

Marina Gaši, Marina

Marko Palfi, The Garden Bar & Kitchen

Marijo Jurjević, Lešić Dimitri

Igor Jagodic, Strelec

Mojmir Marko Šiftar, Evergreen

Uroš Štefelin, Vila Podvin

Marko Pavčnik, Pavus

Luka Košir, Grič

Na Marendinu će se točiti vina vinarija Senjković, Bibich, Roxanich, Ducal i Gonc te piva craft pivovare The Garden Brewery koja je u partnerstvu s Pelegrinijem razvila njihov novi kućni saison.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.