Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Black & Blue u Rapcu neočekivano je dobar steakhouse, s manjim pogreškama

black&blue-ribeye-steak

Rabački Black & Blue posve je neobičan restoran. Prvo, u resortu na obali istočne Istre kakav je Valamarova Girandella, ne očekujete klasični američki steakhouse. Drugo, u Istri, a ni u Hrvatskoj, ne očekujete jako dobri steakhouse: u cijeloj zemlji imamo tek tri ili četiri ozbiljna steakhousea.  Treće, Black & Blue je perfektno koncipiran: tamne boje i drvo evociraju tipični ambijent žanra, dok je kratak i precizan meni tipičan za uspješne američke lance steakhousea.

black&blue-chef

black&blue-logo

black&blue-meni

Četvrto i najvažnije, meso je vrlo dobro do odlično. Black & Blue peče četiri vrste mesa: hrvatski black angus, talijansku manzettu prussianu, belgian blue i wagyu. Veći dio mesa odležava u dry ageru smještenom kraj otvorene kuhinje kojom dominiraju dva GreenEgga.Naručili smo belgijski biftek i talijanski odležani ribeye. Biftek je bio savršen, pa je nestao s tanjura za desetak minuta. Ribeye je bio opak i žestok, možda minutu prepečen ali opet jako ukusan, te se izvrsno složio s Belićevom bjelicom.

black&blue-tenderloin-steak

Uz steakove se serviraju BBQ umak, blago ljuti senf, tri vrste tamne soli, prženi minijaturni krumpiri i marinirani ljubičasti luk. Black & Blue toliko je dobro koncipiran i dovoljno precizan u izvedbi, da bi uz par manjih intervencija mogao prerasti u uspješnu manju franšizu.

black&blue-pogled

black&blue-kuhinja

black&blue-kruh

black&blue-interijer

Intervencije se odnose na vinsku kartu, koja je nerelevantna jer nekih uvoznih vina nema, pa na listu predjela na kojoj nema ništa morsko, premda su kamenice i rakovi uobičajena predjela u steakhouseima, te na neobičnu činjenicu da ne drže ni jedan sir. To se sve , srećom, može popraviti za sedam dana.Black & Blue, otvoren prošlog ljeta, spada među najvažnija restoranska iznenađenja na koja smo ove godine naletjeli u Istri.

black&blue-umaci-soli

 

BLACK&BLUE STEAKHOUSE
Valamar Collection Girandella Resort, Rabac

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.