Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jesenski vrganji briljiraju na mirisnim bruschettama Ane Ugarković (RECEPT)

ugarkovic-recept-vrganji

Na tržnice su stigli jesenski vrganji. U izobilju i po odličnim cijenama. Maksimalna cijena od 50 kuna za mjericu tijekom dana pada i lijepe velike vrganje možete kupiti za 35 kuna. “I mi smo u Malom Baru počeli s jesenskim vrganjima. Trenutno ih s našom domaćom paštom pripremamo u kombinaciji s lisičarkama, pancetom i prženom kaduljom, “ rekla nam je danas Ana Ugarković kad smo je zamolili da našim čitateljima podijeli svoj recept za jesenske vrganje, “Ali možda moj nadraži način za zdrave, mlade jesenske vrganje je bruschetta od domaćeg sourdough kruha s pečenim vrganjima, rikulom i prepeličjim jajima”. Ovaj posve jednostavan recept zapravo je srčano ranojesenje jelo puno okusa i emocija, u kojemu je sve podređeno mekim zemljastim okusima i mirisima vrganja. Evo kako ga napraviti

Bruschette od sourdough kruha s vrganjima i prepeličjim jajima

vrganji-recept

  • nekoliko šnita dobrog sourdough kruha
  • mjerica vrganja
  • režanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • prepeličja jaja

Vrganje narežite na ploške debele oko 7 milimetara. Lagano ih posolite i popaprite i premažite maslinovim uljem. Vrganje na umjerenoj vatri pržite na tavi s obje strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Jako je važno da vrganji ne potamne previše jer tada postaju gorki. Šnite kruha grilajte pa natrljajte češnjakom. Rikulu lagano začinite s malo maslinova ulja i par kapi limuna. Prepeličja jaja ispecite na oko. Na kruh s češnjakom stavite rikulu, pa vrganje i na vrh prepeličja jaja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.