Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Kini je otvoren superluksuzni hotel LN Garden, projekt hrvatskog studija 3LHD

ln-garden-vanjski1

Prošloga ljeta na otvorenju dubrovačkog One Suite hotela s arhitektima studija 3LHD koji su dizajnirali One Suite, pričali smo o njihovom najvećem projektu dosad, golemom luksuznom hotelu u Kini. Nisu htjeli otkriti puno, osim da je riječ o zaista velikom hotelu i jednako velikom izazovu, iako je 3LHD skupio ozbiljno iskustvo u projektiranju hotela. 3LHD potpisuju projekte Maistrinih luksuznih hotela u Rovinju, One Suite Hotel u Srebrenom i spektakularni dubrovački Belvedere koji tek čeka obnova.

ln-garden-vanjski

Njihov kineski hotel, LN Garden u Nansha Seaside resortu u Guangzhou, jučer je svečano otvoren. Riječ je, kako piše Dubrovački list, o hotelu s 365 soba na više od 6 tisuća četvornih metara, koji spada u kategoriju platinum fine star, što prema kineskim propisima označuje visoki luksuz.

kina-lobi

ln-garden-lobi

3LHD je prvi hrvatski arhitektonski studio koji je definirao moderni stil hrvatskih luksuznih hotela, najdosljednije izražen u neformalnom rovinjskom Loneu i dubrovačkom One Suiteu, i u podigranom, personaliziranom višem luksuzu u preuređenog heritage hotelu Adriatic i novom hotelu Grand Park. Širenje 3LHD-a u Kinu, s golemim hotelom u sklopu resorta za koji su poziv dobili 2013. godine, značajan je novi korak za taj studio, ne samo zbog izlaska na najpropulzivnije svjetsko tržište, već i zbog iskustva sa žanrom koji će prije ili kasnije morati doći u hrvatski turizam namjerava li hrvatska i dalje živjeti od tog biznisa.

ln-garden-sobe

LN Garden se nalazi na ušću Biserne rijeke, u središtu megalopolisa u kojemu živi više od 60 milijuna stanovnika. Dva vertikalna lobija i vanjska linija hotela jako podsjećaju na Lone. U projektu kineskog hotela s 3LHD-om su surađivali hrvatska umjetnica Ivana Franke te kineski tvrtke Guangzhou Urban and Design Institute i Citygroup. Investitor je hotelijersko-turistička grupa Lignan koja vodi više od 60 kineskih hotelskih lanaca i ima značajne interese u trgovini, prehrambenoj industriji i transportu.

 

Foto/LN Garden

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.