Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vizura novog Parka, najvećeg hrvatskog luksuznog hotela, već dominira Rovinjem

hotel-park (1)

Kada sjedite blizu mora u centru Rovinja, ne možete izbjeći pogled na tamna stakla Grand Hotela Park, vjerojatno najvećeg hrvatskog luksuznog hotela, koji bi se trebao otvoriti krajem ove ili u proljeće iduće godine. Park će među ostalim imati čak sedam restorana, uključujući fine dining, riblji, vegetarijanski restoran i restoran na bazenu. Po restoranskoj konfiguraciji, Park podsjeća na velike hotele u Miamiju ili Las Vegasu.

Park će imati i shopping arkadu, u koju bi se trebali useliti neki renomirani  zagrebački dućani. Shopping arkada trebala bi proraditi u travnju iduće godine, a ona je posebno bitna zato što u rovinjski i hrvatski turizam uvodi novu vrstu ponude, budući da pravi shopping, ne računajući Mariju u Dubrovniku, dosad uopće nije postojao kao dio hrvatske turističke ponude.

Novi Park izgrađen je na mjestu starog , istoimenog hotela i bivše ACY Marine. Stari Park usprkos fenomenalnoj lokaciji nikad nije bio dobar hotel, a u posljednjih par godina rada izgledao je prilično tužno i raspadnuto. Novi se Park izgradio vrlo brzo. Još lani šetači su morali zaobilaziti gradilište s desecima dizalica. Danas se velika zgrada, projekt studija 3LHD, doima gotovo završenom.

Hotel Park trebao bi postati krunski dragulj Maistre, jedne od dvije velike hrvatske turističke tvrtke koje su se orijentirale prema five star turizmu. Park, poslije Monte Mulinija, Lonea, Adriatica i obiteljskog Amarina, zaokružuje Maistrinu kolekciju luksuznih hotela. Međutim, vodstvo Adrisa i Maistre zaista bi se moralo potruditi da softver, dakle sadržaje i uslugu Parka, dovede na razinu same arhitekture i uređenja. Jer pravi luksuzni hotel nužno podrazumijeva vrhunski servis, vrhunsku hranu i vrhunsko znanje u realizaciji raznih hotelskih sadržaja, sa čime je Maistra dosad uglavnom imala dosta problema.

Foto/3LHD

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.