Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebačka roštiljarna Tomislav više nije u najboljoj formi

tomislav-grill

Prošlog nas je proljeća Nebojša Taraba, producent serije Novine i jedan od autora projekta Prvo viško pivo, uvjeravao kako je Tomislav na Kvaternikovu trgu najbolja roštiljarna u gradu. Pa smo otišli, solidno jeli i napisali uglavnom pozitivnu recenziju. Svidjelo nam se što smo u nedjelju naletjeli na prilično svježu oradu iz uzgoja, koja nije koštala ništa više, ili barem ne bitno više nego da smo je kupili u supermarketu.

U međuvremenu je Tomislav podigao novu terasu, okrenutu prema tržnici Kvatrić, koja je danas (ponedjeljak 20. kolovoza) bila zatvorena, pa je kao i niz drugih roštiljarni proširio ponudu serijom gableca koji nisu baš sezonski pogođeni dok, nažalost, nije poboljšao listu pića, koja je blizu katastrofalne. Okej, od roštiljarni ne očekujemo baš ozbiljna vina, ali poneko vrhunsko pivo te dvije do tri korektne buteljke ne bi škodili.

U Tomislavu imaju, nažalost, samo loša vina, osim bag-in-box graševine Iločkih podruma i hrpu vrlo loših piva. Razumijemo pritiske velikih pivovara na male ugostitelje: one uvjetuju ugostiteljima da ne drže tuđa piva, pa im zato poklanjaju tende ili suncobrane. Ali, skoro svi drugi uspijevaju se dogovoriti bar oko ponekog crafta, za što se momci koji vode Tomislav nisu uspjeli izboriti. Neobično, jer ondje radi jedan ekstremno ljubazni konobar koji je još prije petnaestak godina u Bulldogu prodavao Orval i Chimay, pa se sigurno razumije u piva.

Ni kuhinja, nažalost, ne funkcionira najbolje. Prvo su nam rekli da šopske salate nema, što je zaista kuriozitetno za ovo doba godine, da bi se šopska salata nakon pet minuta ipak pojavila, posuta nečim što je podsjećalo na ribani sir iz vrećice (to naravno nije kompliment). Sama pljeskavica bila je dobra, iako malo premasna, salata nejednako narezana, lepinja rahlija nego zadnji put, ali Tomislav ostavlja snažan dojam kako se ondje, osim danas  zatvorene terase, unatrag godinu dana ni na čemu nije ozbiljno radilo. Dok se konkurencija mijenja iz dana u dan. Pa je zato logično da je Budweiser, udaljen nekih 200 metara od Tomislava, u vrijeme ranog ručka skoro uvijek pun, dok smo danas u Tomislavu vidjeli desetak ljudi.

Tomislav bi, želi li ostati konkurentan, morao hitno promijeniti kartu pića, uvesti nekoliko novih jela u roštiljski meni te početi paziti na prezentaciju, koja je pomalo  nemarna. Stariji gospodin koji nas je posluživao i koji govori vrlo dobar engleski (iza nas je sjedila jedna gospođa iz Velike Britanije pa smo čuli razgovor), trenutno je najjači Tomislavov argument.

TOMISLAV GRILL
Martićeva 62 , Zagreb

HRANA +2/5  PIĆA 0/5  AMBIJENT +2/5  POSLUGA -4/5
kartice Visa, Master, Maestro


VISA Inspire_logo_web copy

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.