Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

LJETNA PUSTOŠ U ZAGREBU U jedan popodne svi stolovi u Teslinoj bili su prazni

teslina-prazna

Dakle, otkako se Teslina pretvorila u jednu od glavnih zagrebačkih restoranskih ulica, u njoj nismo zatekli ovakav prizor. U srijedu 1. kolovoza u 12 sati i 55 minuta, doslovno svi stolovi na restoranskom terasama u Teslinoj bili su prazni. Nitko nije sjedio na uličnoj Vinodolovoj terasi, nitko nije ni mogao sjediti na terasi Le Mike (jer počinju raditi u pet popodne), nitko nije sjedio, valjda prvi put otkad postoji, na Carpacciovoj terasi, kao ni na terasama Korčule i Ribica.

Teslina je izgledala kao da je stigla iz nekog distopijskog filma, u kojem se koristilo oružje za masovno uništenje ljudi, ali ne i zgrada. No, ni drugdje u centru Zagreba nije bilo bitno drukčije.

Kafići u Bogovićevoj zjapili su tričetvrtprazni, na Timeovoj terasi nije sjedio nitko, a terasa popularne i neskupe Zlatne školjke u Martićevoj bila je pusta kao da je Božić. Okej, jasno je da je toplotni udar otjerao goste s terasa u klimatizirane interijere. Svejedno, bilo bi zanimljivo vidjeti zagrebačke turističke statistike za srpanj (podaci za prvih šest mjeseci devet su posto bolji nego lani, ali puno ljeto zasad ne ostavlja najbolji dojam).

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

LJETNA PUSTOŠ U ZAGREBU U jedan popodne svi stolovi u Teslinoj bili su prazni

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min