Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Wok One je kineski all you can eat za 69 kuna, koji uz azijsku hranu prodaje ćevape, lasagne i pomfrit

Ispod tekstova o Dragon BBQ, all you can eat restoranu otvorenom u zagrebačkom Green Goldu, naši su čitatelji više puta spominjali Wok One kao prvi kineski all you can eat u gradu.

Pa smo, eto, otišli u Wok One, veliki prostor na krajnjem zagrebačkom zapadu, u Škorpikovoj ulici u blizini nekoliko shopping centara. Wok One nije ni loš ni dobar.

Gyoza-wok-one

Hrana se doima svježom, osoblje je pristojno, ponuda pića nije loša (pronašli smo Coronicinu Malvaziju iz 2017. godine) ručak košta 69 kuna, a večera 99 kuna.

U One Woku zatekli smo puno Kineza, što bi dalo sugerirati da je zaista riječ o kineskoj kuhinji. Međutim nije.

I to na dvije razine. Prvo, kineskim je jelima oduzeta većina njihovog stvarnog karaktera. Nigdje nikada nismo probali slabije začinjenu kung pao piletinu i manje ljuta pileća krila.

Sve što smo kušali u Wok Oneu pomalo je bezukusno i bezlično. Drugo, što je komercijalno dobro ali zaista nema nikakve veze s kineskom hranom, jest činjenica da Wok One priprema lasagne, pomfrit i nešto što zovu kineskim ćevapima, a što su zapravo prilično grozni kolutići mljevenog mesa.

Moramo, međutim, pohvaliti to što drže gratinirane jakovske kapice, relativno velike kozice i pristojnu patku, te neke detalje poput tople riže iz steamera, čipseve od kozica, slatki kikiriki, nekoliko vrsta kineskih umaka i dobar soja sos. Wok One sigurno nije mjesto zbog kojeg bi se vrijedilo voziti na rub grada, ali ako ste u blizini u shoppingu i ako ste jako gladni, ne trebate ga preskočiti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.