Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NK Jarun najprofesionalniji je restoran na cijelom Jarunu

nk-jarun-g

So called zagrebačko more nikad nije imalo sreće s restoranima. Na samom jezeru godinama je dominirao Lido, s vrhunskim kuharom Raulom Lajtmanom, koji međutim nije uspio pomoći Lidu da postane barem pristojan restoran. Jarunski dvori nešto su bolji od Lida, ali još uvijek pripadaju profesionalnim standardima iz kasnih devedesetih, dok je NK Sava već dugo jedna od gorih roštiljarni u Zagrebu. Iskreno nas čudi što se još nije zatvorila.
Gostionica NK Jarun poznata je u cijeloj Hrvatskoj po činjenici što je 1989. godine ondje održana osnivačka skupština Hrvatske demokratske zajednice. Taj restoran, međutim, nikada nije igrao nikakvu važnu ulogu na zagrebačkoj restoranskoj pozornici, da bi u zadnjih pet ili šest godina dosegao razinu nejestivosti. Onda ga je početkom ove godine preuzeo novi vlasnik , koji je doveo novu ekipu, na čelu s voditeljem Ivanom Jurišićem, dugogodišnjim Carpacciovim konobarom.

nk-jarun-pljeskavica
Pa je NK Jarun naglo procvao. Sudeći po pljeskavici špikanoj pancetom, NK Jarun danas je jedna od najboljih roštiljarni u Zagrebu. Osim uobičajenih jela s roštilja, NK Jarun još drži par bifteka, bečki i zagrebački, lungiće, filee tune i brancina, plus četiri pet dnevnih specijaliteta poput kuhane govedine, pečene teletine i raznih ribljih jela petkom.

nk-jarun-kruh
Dnevna se jela uglavnom prodaju za ručak, a roštilj dominira navečer. I roštilj i druga jela, poput kuhane govedine s puno kuhanog povrća, puno su sofisticiranije od sličnih jela u drugim restoranima jednostavnijih żanrova.
I u tome jest poanta zaslużenog uspjeha nove verzije NK Jaruna. NK Jarun uspio je bazičnu hranu iz zagrebačkih zalogajnica i roštiljarni podignuti na razinu visokog profesionalnog kuhanja. Čemu treba dodati i neobično ekstenzivnu vinsku listu s čak šezdesetak etiketa. Jeste li očekivali Claia u roštiljarni.
NK Jarun, smješten u unutrašnjosti so called zagrebačkog mora, jedan je od boljih doprinosa civiliziranju gradske restoranske industrije.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.