Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Poštovatelji ostavljaju cvijeće i poruke ispred Bourdainova restorana Les Halles

bourdain-cvijece

Kako javljaju Eater i drugi američki mediji, ulazna vrata i izlozi restorana Les Halles na njujorškoj Park Avenue, puni su cvijeća, fotografija i poruka, uključujući i one jasno političke. U jednoj se poruci tako Palestinci i Iranci zahvaljuju za sve što je  Bourdain za njih učinio.

Les Halles više ne radi. Bankrotirao je 2016.godine, a Bourdain ga je ostavio davno ranije. No, Les Halles, gdje je Anthony Bourdain godinama radio kao glavni chef,   važan je kao mjesto zbivanja Bourdainove prve knjige, briljantne Kitchen Confidential. Bourdain mu se godinama kasnije  vratio u jednoj  dirljivoj božićnoj emisiji, u kojoj opisuje kako se posvadio sa ženom pa je ostao potpuno sam na Badnjak, pa je navečer svratio u svoj bivši restoran.

bourdain-les-halles

 

Les Halles, žanrovski tipična francuska braserija, nikad nije uživala najviši ugled na njujorškoj restoranskoj sceni. Zagat je ocijenio Les Halles s 21 od 30 bodova. No, Les Halles je uvijek isporučivao poštenu vrijednost za novac.

Među poznatija jela Les Halles ubrajali su se tartar biftek s pommes fritesom, steak frites, puževi, kamenice i raznovrsni  steakovi. Pošto je Bourdain postao zvijezda, Les Halles se proširio na još nekoliko lokacija, koje su se sve u međuvremenu zatvorile.

No, uspomene na Les Halles, restoran nazvan po slavnoj pariškoj tržnici, ostat će trajne ne samo zbog Kitchen Confidential, nego i zbog Bourdainove kuharice Les Halles Cookbook, koja će, ne sumnjamo, već ovih dana postati bestseller.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.