Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

LIPANJ KOD ANE U Malom baru ručali smo srčani brudet sa skušom i pitu od trešanja

skusa

Ana Ugarković, kako smo već konstatirali prije nekoliko mjeseci, kuha sve bolje i životnije. Njen namjerno rustikalni stil osobito je podesan za ljeto i ranu jesen, jer naglašava prirodno snažne okuse sezonskih sastojaka.

Na aktualnom jelovniku Malog bara tako se nalazi dva jela od vrganja, bruschette i tempura koja osim vrganja sadrži i šparoge, mladi grašak i tikvice, pa orzotto s graškom i šparogama, pa teleća rebra s umakom od vrganja i graškom šećercem… Mali Bar je, dakle, dosljedno u ranom ljetu. Mi smo međutim ovaj put preskočili sve sezonske divote gospode Ugarković, jer nismo mogli odoljeti brudetu od skuše sa zapečenom palentom i pečenim komoračem.

mali-bar-tresnje

Skuša, definitivno jedna od najslasnijih jadranskih i europskih riba, napokon se masovnije pojavljuje na domaćim jelovnicima, što najtoplije pozdravljamo. Anin brudet imao je dubok, snažan, kiselo-slatko-opori okus koji se lijepo slagao s masnoćom skuše i anisom iz komorača. Riječ je o perfektnom jelu za ručak. Kako baš ne bi propustili sezonsku hranu, a i zato što obožavamo trešnje, za desert smo naručili pitu od trešanja i badema sa zabajone sladoledom, koja je autoritativno potvrdila slastičarski talent Ane Ugarković. Mali Bar u Vlaškoj ulici danas je definitivno jedna od vrednijih zagrebačkih restoranskih institucija, kojoj i dalje treba malo ozbiljniji odnos prema vinu.

s-pellegrino-simboli-laterali
alh-rotschild-HR-300x300px
vinski-izvjestaj-2018-naslovnica
ULJE2018-NASLOVNICA
VON BARF_Banner_300x250-01 FINAL

aviation-gin

LIPANJ KOD ANE U Malom baru ručali smo srčani brudet sa skušom i pitu od trešanja

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min