Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dubravkin put zadržao je kontinuitet poslije odlaska Priske Thuring

dubravkin-put-salsa-verde

Prije točno dva mjeseca Priska Thuring napustila je Dubravkin put. Gospođa Thuring, omiljena kuharica zagrebačkih konosera, objavila je odlazak na oproštajnom ručku za novinare 26. ožujka, kad je javnosti predstavljen i njen nasljednik, dotadašnji sous chef Vedran Petranović.

Gospođa Thuring u svom je trogodišnjem mandatu pomogla Dubravkinom putu da se uvrsti među pet ili šest najboljih hrvatskih restorana, o čemu svjedoče baš svi izbori za vodeće domaće restorane. Stoga se prijenos vlasti u kuhinji Dubravkinog puta morao provesti krajnje skrupulozno. Ekipi ovog restorana ne fenomenalnoj ljetnoj lokaciji u tuškanačkoj šumi, to je jako dobro uspjelo.

dubravkin-put-juha

Dubravkin put u ovom je trenutku restoran finog kontinuiteta. Meni za ručak i dalje je podijeljen na hladna i topla jela, s preciznim odnosima tjestenina riže, ribe i mesa (premda nam se čini da su teleći obrazi preteški za ovu vrućinu: možda nešto s grilla?). Naručili smo juhu od šparoga s prepeličjim jajima, koja je bila puna ljetnih zelenih okusa s optimalnim kremastim dodatkom žumanjka, pa salatu od koromača sa svim dostupnim klorofilima, dresingom od jogurta i uljem s lješnjacima koja je izvrsno funkcionirala na plus 30.

dubravkin-put-tagliatelle

Za glavna smo jela uzeli tagliatelle s gamberima i čilijem; rakovi su bili jako mesnati, tijesto perfektno kuhano, umak bogat i svjež, no čili je bio prisutan tek u mikronskim  količinama. Ražnjići od skuše s električnom salsom verde bili su pak fenomenalni.  Dubravkin put prolazi kroz tranziciju, u kojoj je zaista važno zadržati kontinuitet. Najesen ćemo vidjeti kako izgleda rukopis novog chefa.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.