Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Krka Belvedere definitivno je najbolji restoran na hrvatskim autocestama

belvedere

Kad smo lani pisali o tome što se može jesti na cesti, više nas je čitatelja prekorilo zbog izostavljanja velikog odmorišta Krka Belvedere blizu Skradina. Ti su čitatelji bili apsolutno u pravu. Krka Belvedere najatraktivnije je uređeni odmorište na cesti za Split, s prekrasnim pogledima na kanjon Krke i s ponudom hrane koja daleko nadmašuje domaće, pa i europske standarde za autoceste.

Odmaralište Krka Belvedere sastoji se od niza objekata povezanih lijepo uređenom šetnicom ispod autoputa, punom lavande, ružmarina i mirisnog bilja srednje Dalmacije. U glavnoj se zgradi nalaze dva restorana, samoposlužni u kojem su se danas mogli dobiti i frigani gavuni, lijepo servirani marinirani inćuni i bakalar, te a la carte, s općenitim jelovnikom ali vrlo solidnim sastojcima.

belvedere-juha

Naručili smo juhu od rajčice, gustu i zaista ukusnu, biftek i lignje na žaru. Biftek je bio tehnički savršeno ispečen, s ravnomjerno crvenim mesom i tamnosmeđom, optimalno spaljenom koricom, dok su velike lignje bile korektne i bogate u okusima. Salate su bile ultrasvježe, a domaći kruh, dodatno zagrijan na gradelama, hrskav i mirisan.

belvedere-lignje

Zaista ne znamo gdje se na autocestama može konkretnije i bolje jesti. Krka Belvedere definitivno nadmašuje žanr restorana na autoputu. Jedini Krkin problem su vina, koja ondje, čini se nitko ne pije, pa nam je profesionalni i ljubazni konobar jedva pronašao Rossijevu malvaziju iz 2015. Sva druga bijela vina stara su pet do osam godina i nismo se usudili naručiti, primjerice, debit iz 2011.

Juhu, biftek, dvije lignje veće od velikog tanjura, salate, buteljku malvazije i dvije boce vode platili smo oko 500 kuna. Pogled s donje strane ceste prema Krki (restoran nažalost nije na toj strani nego samo kafić) vrijedi N puta više.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.