Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

I Franco Cattunar iz Brtonigle osvojio je zlato na Decanterovim svjetskim nagradama

decanter2018-cattunar

Hrvatski vinari na ovogodišnjim su Decanterovim svjetskim vinskim nagradama prošli još bolje nego hrvatski sportaši na prošlim Olimpijskim  igrama. Naime, naši su vinari, koliko nam je poznato (službeni će rezultati biti dostupni 29.svibnja) osvojili čak osam zlatnih medalja na najvažnijem svjetskom vinskom natjecanju. Plus šleper srebra, bronci i pohvala.

Među osvajačima zlatnih medalja našao se i zapadnoistarski veteran Franco Cattunar iz Brtonigle. Cattunar je zlato osvojio s maceriranom malvazijom Collina iz 2015. godine, fermentiranom s divljim kvascima.

Collina, Cattunarovo prestižno vino, malvazija je masivnog tijela, velike gustoće, jakih aroma i dugog aftertastea. Franco Cattunar iz Brtonigle raspolaže s najviše hektara vinograda od svih privatnih vinara u Istri, a njegov projekt Četiri zemlje, unutar kojeg proizvodi četiri različite malvazije s četiri tipa tla iz jednog vinograda, spada među najuvjerljivije iskaze mikroterroira u Hrvatskoj. Francu Cattunaru srdačno čestitamo na Decanterovu zlatu.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

I Franco Cattunar iz Brtonigle osvojio je zlato na Decanterovim svjetskim nagradama

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min