Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Lagani ručak s buteljkom vina i pogledom na venecijansku Santa Mariu della Salute, platili smo manje nego što bi platili u Dubrovniku

bauer-g2

Dubrovnik je Venecija istočnog Jadrana, a Venecija je jedan od najljepših gradova na svijetu. I Dubrovnik i Venecija izloženi su nemilosrdnoj turističkoj okupaciji, što znači da imaju pravo na visoke cijene. No, posve je neobično kad cijene u Veneciji nisu više nego u Dubrovniku, pogotovo kad je riječ o hotelima s pet zvjezdica, koji su u Veneciji neusporedivo luksuzniji nego u Dubrovniku. U utorak popodne pojeli smo lagani ručak na terasi briljantno dekadentnog hotela Bauer s pogledom na Santa Mariu della Salute, crkvu iz 17. stoljeća koja se smatra jednom od zaista veličanstvenih i najvrednijih u Italiji.  

bauer-terasa

Dakle, na Bauerovoj smo terasi pojeli tanjur cicchetta koji se sastojao od finih srdela na savor, škampa u kadaifu, hobotnice s krastavcem, jakovske kapice i bakalara in bianco.

bauer-cicchetti

Uz to smo još naručili i tanjur suhog mesa koji se sastojao od San Danielea, culatella i bresaole, s nešto taleggia i pecorina. Pa smo popili buteljku friulanskog sauvignona, a prije nje čašu pjenušca i rebule . Sve je to, na terasi jednog od najluksuznijih venecijanskih hotela, koštalo 120 eura. Zvuči puno za lagani ručak. Međutim, lani smo u Dubrovniku, koji bi ipak morao biti nešto jeftiniji od Venecije, naletjeli na obični carpaccio od tikvica za 140 kuna, što je posve isto kao tanjur vrhunskog pršuta/culatella/ bresaole u Baueru. I to nije jedini takav primjer u Dubrovniku. Logično je da dubrovački ugostitelji dižu cijene dok god broj posjetitelja u Gradu raste. Ali, prije ili kasnije doći će vrijeme za reality check.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.