Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvara se popularni zagrebački Duck Fast Bistro

duck-zatvaranje

Kada smo prije nekoliko dana objavili da zagrebački Duck Fast Bistro više ne radi za večeru (na njihovim je vratima bio natpis s obavijesti da bistro radi do 16 sati, što nam je potvrdio i konobar), nekoliko čitatelja javilo nam se s informacijama da je ova subota zadnji radni dan Ducka. Oni koji su pokušali rezervirati ručak za ponedjeljak, od osoblja su preko Duckove Facebook stranice dobili poruku da Duck više ne radi. Od vlasnika i chefa Ducka Igora Gudca pokušali smo nekoliko puta dobiti informaciju o tome zatvara li se Duck ili nastavlja raditi. Gudac je odgovorio da ga “ne zanima” odgovarati na upite o Duckovom zatvaranju jer “gosti znaju”. Gudac nije demantirao zatvaranje. Duck je sredinom ožujka prestao raditi za večeru, a njegovi su vlasnici u proteklih mjesec dana pokušavali pronaći novog najmoprimca, također restoran, što im je navodno i uspjelo. Duck Fast bio je briljantan koncept, koji, međutim, nikad nije dosljedno realiziran.
Duckov koncept, koji je razvio Borna Janeš, vlasnik restorana Pod zidom, podrazumijevao je lokal visoke energije, brzog protoka ljudi, niskih cijena, svježe i jednostavne hrane, te dobrih i vina renomiranih hrvatskih proizvođača po prijateljskim cijenama.


U stvarnosti, hrana je oscilirala od vrlo solidne do loše, a kuhinja se posve nepotrebno upuštala u zahvate koji nisu primjereni jednostavnom bistrou. Prije nekoliko mjeseci Borna Janeš izašao je iz Ducka, kojeg je ponovno u potpunosti preuzeo chef Igor Gudac, jedan od zagrebačkih kuhara koji definitivno imaju lojalnu publiku. Što, međutim, nije uvijek dovoljno, pa je, eto, gospodin Gudac zatvorio svoj bistro u Teslinoj ulici. Uz zatvaranje Xata i prenamjenu Taco’s & Burger Barra, riječ je o već trećem lokalu višeg profila u najstrožem centru Zagreba, koji nije izdržao ni godinu dana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.