Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Marijo Čepek napustio je Vinodol sa zadnjim danom lanjske godine

cepek-g

Jedan od čitatelja Kulta Plave Kamenice upozorio nas je da Marijo Čepek više ne radi u zagrebačkom Vinodolu. Dražen Boban, vlasnik jednog od najuspješnijih zagrebačkih restorana, potvrdio nam je da je gospodin Čepek na vlastiti zahtjev prestao raditi u Vinodolu s 31. prosincem 2017. godine. Gospodin Boban poželio je chefu Čepeku sve najbolje u njegovim novim projektima, te je ostavio otvorenom mogućnost daljnje suradnje.

Marijo Čepek, koji danas nije odgovorio na naš mail, u posljednjih je pet ili šest godina kao chef konzultant odigrao golemu ulogu u preporodu restorana Vinodol. Čepek je osmislio desetine uspješnih Vinodolovih recepata, koji su i danas na jelovniku. Prije nešto više od godinu dana Vinodol je angažirao Zdravka Tomšića, prvog chefa kastavskog Kukurikua, kao chefa konzultanta. Tomšić je odgovoran za Vinodolov zaokret prema elegantnoj nacionalnoj gastronomiji. Marija Čepeka upoznali smo u Horvatinčićevu Babilonu prije skoro dvadeset godina. Riječ je o maštovitom i tehnički kompetentnom chefu, koji je u Vinodolu odradio uistinu gigantski prosvjetiteljski posao.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.