Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

5 najgorih emisija o hrani na našim kanalima (konkurencija je i dalje ogromna)

najgore-emisije

Televizije nas nikada nisu toliko intenzivno napadale programima o kuhanju. Na HTV-u se emitiraju korektna turistička razglednica Iz Hrvatske s ljubavlju i repriza pomalo nespretnog showa U istom loncu, čiji je scenarist, tko zna zašto, pomislio da kuhari mogu funkcionirati kao stand-up komičari. Na RTL u, uz novi Tri, dva, jedan- kuhaj! stalno se vrte stare epizode Večere za pet koja se upravo nastavlja snimati, dok Nova TV svakodnevno emitira Kuhanje je in. Lokalnim televizijama i dalje dominira Hrana i vino, dok Food Network i 24Kitchen po cijeli dan i noć vrte uglavnom reprize. Izbor je, dakle, velik i loš. Evo liste najgorih TV emisija o hrani za početak 2018.

1. Hrana i vino, lokalne televizije

Ovaj svakodnevni kulinarski program najgori je po svim kriterijima: receptima, njihovoj nutricionističkoj vrijednosti i razini produkcije. Ako ga već gledate, nemojte po njemu kuhati

2. Večera za 5, RTL

Večera za 5 spada među one realityje, koji žive pretežno od ismijavanja i ponižavanja sudionika emisije. Ona je, zapravo, svojevrsni freak show koji, međutim, katkad ima duboko subverzivnu vrijednost: pokazuje da mnogi Hrvati ne znaju elementarne činjenice o kuhanju ni hrani.

3. Male restoranske prevare (Mystery Diners), Food Network

Mystery Diners je lažni reality u kojem se voditelj i autor emisije Charles Stiles, uz pomoć tehnologije, navodno tajnih gostiju i svojih suradnika koji se infiltriraju u restoransko osoblje, bori protiv zlih i nemarnih zaposlenika koji uništavaju posao dobrim vlasnicima. Glavna premisa Mystery Diners, da su zaposlenici uvijek loši a vlasnici skoro uvijek dobri, ne samo da je logički pogrešna, nego je i moralno potpuno neprihvatljiva.

4. Hotel Hell, Fox

Gordon Ramsay nažalost ne može prestati snimati TV emisije. Hotel Hell je hotelska verzija svojedobno poučne Kitchen Nightmares, koja bi bila gledljiva pa i korisna da emisijom ne dominiraju neuvjerljivi obrasci koji se ponavljaju baš u svakoj epizodi, a od kojih je najgori, baš čisto soapovski, Ramsayev pokušaj pomirivanja posvađanih obitelji koje vode problematične hotele. Šteta što je veliki chef otišao u čistu sapunicu.

5. Kuhanje je IN, Nova TV

Opet šteta. Sanja Doležal pristojna je, televizična i artikulirana voditeljica, jedna od rijetkih takvih na našim televizijama. Međutim, sam kulinarski sadržaj ove dnevne RTL ove emisije uglavnom je potpuno pogrešan i kao da želi natjerati gledatelje da što lošije kuhaju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.