Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Stotine chefova iz cijeloga svijeta u Lyonu je aplauzom ispratilo Paula Bocusea

bocuse-sprovod

U Lyonu je u petak sahranjen Paul Bocuse, jedan od najvažnijih chefova 20. stoljeća. Bocuse je preminuo 20. siječnja u 91. godini. Njegov restoran L’Auberge du Pont de Collonges 53 je godine bez prekida nosio tri Michelinove zvjezdice, ali puno važnija bila je Bocuseova uloga u moderniziranju i rekonceptualizaciji francuske gastronomije i statusa profesije chefa, kao i njegov kasniji dugogodišnji rad na edukaciji generacija novih kuhara. Na ispraćaju u Lyonu okupili su se chefovi iz cijeloga svijeta, koji su svoga prijatelja i mentora, čovjeka koji je profesiju chefa učinio prestižnom i poželjnom, ispratili u kuharskim uniformama.

Danas je u svom restoranu u Lyonu umro veliki Paul Bocuse

MERCI,CHEF Chefovi se emotivno opraštaju od svog učitelja

CHEF ANTE UDOVIČIĆ Kako me Paul Bocuse učio kuhati Coq au Vin

Najveća imena francuske i svjetske kuhinje okupila su se na jednom mjestu, Alain Ducasse, Joël Robuchon, Michel Troisgros, Pierre Gagnaire, Guy Savoy, Christian Le Squer, Yannick Alléno, Anne-Sophie Pic, Jean Imbert, Philippe Etchebest, Michel Sarran, Michel Roth, Jean-François Piège, Thomas Keller, Daniel Boulud, Jean Georges Vongerichten, Hiroyuki Hiramatsum Enrico Crippa, Annie Féolde, Alain Caron, Heinz Winkler, Carmen Ruscalleda…Posebno emotivne govore održali su Bocuseovi stari drugovi, chefovi Pierre Troisgrois i Marc Haeberlin. Bocuse je ispraćen dugim i glasnim aplauzom svojih kolega i učenika.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})