Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Britanski parlament u Westminsteru otvara pop-up restoran

westminster

Prostori za privatne večere u Westminsterskoj palači, srcu britanske politike, privremeno će postati pop-up restoran. Dva salona, House of Commons’s Members’ Dining Room i Strangers’ Dining Room od veljače nadalje radit će za javnost za ručak i večeru, u vrijeme kad parlament ne zasjeda. Ovo je drugi put da parlament otvara pop-up restoran.
Na web stranicama parlamenta najavljeno je da restoran raditi sa “sezonskim sastojcima iz cijele Velike Britanije” u ambijentu koji čine “ bijeli stolnjaci, slike s političkim temama, visoki oslikani stropovi, veliki prozori s pogledom na Commons Terrace i rezbarene drvene oplate na zidovima” Kuhat će chefovi parlamenta.

Oba salona imaju dugu povijest, otvoreni su krajem 19. stoljeća. Aperitiv će se posluživati u Pugin Roomu, nazvanim po nekadašnjem dizajneru interijera palače Augustusu Welbyju Puginu. Današnje uređenje Westminsterske palače potječe iz 1843. godine. Naravno, rezervacije za parlamentarni pop-up već su rasprodane. Ovoga tjedna su zato dodali nekoliko stolova. Meniji su fiksni, 45 funti za ručak i 65 funti za večeru. Restoran je na raspolaganju za vjenčanja, a prema tvrdnjama nekih britanskih medija, organizatori ciljaju na Michelinovu zvjezdicu. Cilj je zaraditi dovoljno novca da se ukine financiranje parlamentarnih barova iz poreza.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.