Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvorila se i Miseria Nobile u prolazu zagrebačkog Nebodera

miseria-nobile-izlog

Miseria Nobile bila nam je simpatična od prvog radnog dana. Svidjelo nam se prije svega duhovito i zvučno ime, koje se doimalo kao jedna od inačica cucine povere. Moramo, nadalje, priznati da su nam pancete, kobasice i sirevi bili sasvim solidni, a ni pršuti nisu bili posve loši.

https://www.instagram.com/p/Bbrfk-8BC2P/?taken-by=konoba_miserianobile

Miseria Nobile nastojala je prikupljati charcuterie iz svih hrvatskih regija, pa ih onda prodavati u gotovo postmodernom ambijentu: s jedne smo strane imali rustikalni lokal pun narodni nošnji, a s druge, odmah kraj izloga, Kožarićevo Sunce i vrevu Bogovićeve ulice. Čini se, međutim, da je rustikalni faktor antagonizirao većinu Zagrepčana, a nije privukao dovoljno turista. Pa se Miseria Nobile poslije samo godinu dana zatvorila.

Što je poučno za druge slične pokušaje. Želite li prodavati samo pršut, pancetu, kobasice i sireve, morate imati apsolutno najbolji pršut, pancetu, kobasice i sireve. Ili vrlo niske cijene. Ne smijete biti između i ne smijete bilo čime antagonizirati masovnu publiku ( jer ste na tako prometnom mjestu nužno izloženi najmasovnijoj publici). Miseria Nobile nije poštovala ni jedno od ovih pravila, pa se eto pridružila sve brojnijem bataljunu ugašenih zagrebačkih lokala.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.