Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Zatvorila se i Miseria Nobile u prolazu zagrebačkog Nebodera

miseria-nobile-izlog

Miseria Nobile bila nam je simpatična od prvog radnog dana. Svidjelo nam se prije svega duhovito i zvučno ime, koje se doimalo kao jedna od inačica cucine povere. Moramo, nadalje, priznati da su nam pancete, kobasice i sirevi bili sasvim solidni, a ni pršuti nisu bili posve loši.

Miseria Nobile nastojala je prikupljati charcuterie iz svih hrvatskih regija, pa ih onda prodavati u gotovo postmodernom ambijentu: s jedne smo strane imali rustikalni lokal pun narodni nošnji, a s druge, odmah kraj izloga, Kožarićevo Sunce i vrevu Bogovićeve ulice. Čini se, međutim, da je rustikalni faktor antagonizirao većinu Zagrepčana, a nije privukao dovoljno turista. Pa se Miseria Nobile poslije samo godinu dana zatvorila.

Što je poučno za druge slične pokušaje. Želite li prodavati samo pršut, pancetu, kobasice i sireve, morate imati apsolutno najbolji pršut, pancetu, kobasice i sireve. Ili vrlo niske cijene. Ne smijete biti između i ne smijete bilo čime antagonizirati masovnu publiku ( jer ste na tako prometnom mjestu nužno izloženi najmasovnijoj publici). Miseria Nobile nije poštovala ni jedno od ovih pravila, pa se eto pridružila sve brojnijem bataljunu ugašenih zagrebačkih lokala.

Moglo bi vas zanimati

s-pellegrino-simboli-laterali
zmajsko-banner-homepage
VON BARF_Banner_300x250-01 FINAL

aviation-gin

svijet-vina

Zatvorila se i Miseria Nobile u prolazu zagrebačkog Nebodera

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min