Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Khala je za doček Nove godine pripremila dosta ambiciozni gastro jelovnik s odličnim wine pairingom

Kao što smo napisali prije mjesec dana, zagrebačka Khala, klub koji je ove godine proslavio sedamnaesti rođendan, dosta je ozbiljno odlučila postati zaista dobar restoran. Khaline gastronomske ambicije manifestiraju se i u vrlo dobrom jelovniku za novogodišnju noć. Khalin se silvestarski meni sastoji od šest jela, koja srećom nisu prigodna i tipično novogodišnja, nego dobro reprezentiraju Khalino usmjerenje prema world cuisine.

Novogodišnja večera u Khali počinje tatakijem od tune. Slijedi sushi s tartarom od govedine, pa grdobina iz woka. Središnje je jelo surf and turf: biftek s jadranskim škampima na kremi od grašaka s čipsom od batata. Zadnje slano jelo bit će ultrapopularni sporo kuhani teleći obrazi. U Khali teleće obraze serviraju u umaku od crnog vina i povrća, s mousseom od krumpira (teleći ili goveđi obrazi, te tartar biftek dva su recepta koja konkuriraju za najpopularniju hranu u zagrebačkim restoranima ove godine). Večera završava desertom koji se zove Khala egg surprise.

E sada, osim ambicioznog jelovnika momci iz Khale pripremili su baš neobično dobar wine pairing. Uz tataki će se tako točiti Haut Brionov bijeli Clarendelle, jedan od najboljih sauvignona koji se mogu nabaviti u Hrvatskoj. Uz sushi se poslužuje Dr. Loosenov Blue Slate Riesling, uz wok od grdobine Leflaiveov Bourgogne Blanc, uz biftek Simčičev Crni pinot, a uz teleće obraze toskanski Lucente, veliko i raskošno vino obitelji Frescobaldi.

Hrabro je i inovativno složiti cijelu listu od međunarodnih vina (iznimka je Kabolin muškat uz desert). Khalina restoranska novogodišnja večera košta 750 kuna. U baru se, naravno, Nova godina može dočekati za bitno manje novca.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.