Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Počinje objavljivanje rezultata u izboru za Restoran godine 2017.

zinfandel-kandidati

I u ovogodišnjem izboru za Restoran godine Kulta Plave Kamenice glasovalo je, kao i lani, više od 40 profesionalaca iz hrvatske ugostiteljske industrije. Svaki je glasač mogao izabrati pet restorana: prvoplasirani restoran dobio je 10 bodova, drugoplasirani 8, trećeplasirani 6, četvrtoplasirani 4, a petoplasirani 2 boda.
Nitko, naravno, nije smio glasovati za svoj restoran.
Od danas počinjemo objavljivati rezultate izbora. Krećemo s desetim i devetim mjestom. Sutra (srijeda 13. prosinca), počinjemo objavljivati rezultAte izbora za Chefa godine, a preksutra (četvrtak 14. prosinca) rezultate izbora za Vino godine.

10. mjesto – Carpaccio, Zagreb – 32 boda 

I u ovogodišnjem se izboru pokazalo da je Carpaccio Vlade Lisaka stalna i stabilna vrijednost hrvatske restoranske industrije. Lisakovo inzistiranje na kvaliteti hrane, ali i na visokoj razini svih drugih aspekata restoranskog posla puni Carpaccio iz dana u dan: riječ je o jednom od dva ili tri najpopularnija zagrebačka restorana. Carpaccio upravo ulazi u svoju osmu godinu, ne pokazujući ni najmanje znakove umora.

9. mjesto – Zinfandel’s, Zagreb – 52 boda 

Chefica Ana Grgić uspjela je od Zinfandela stvoriti malo kraljevstvo visoke hotelske kuhinje. Njeno kuhanje nije rubno ni premoderno, ali je suvremeno, lijepo i puno čistih okusa. Oživljavanje klasičnih postupaka hotelske kuhinje, poput flambiranja, Zinfandelu daje dodatni šarm i razlikovnu vrijednost; raskošna art deco blagovaonica jedna je od najspektakularnijih u Hrvatskoj.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.