Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Filip Popović preuzeo je rovinjski restoran Tramonto

Filip Popović godinama je radio uz neke od najboljih hrvatskih chefova, poput Jeffreya Velle, Andreja Barbierija i Toma Gretića, koji su nam o njemu govorili u superlativima Zatim je proveo dva mjeseca u prvoj varijanti zagrebačkog B35, da bi ljeto odradio u Dalmaciji.

Popović je početkom jeseni na stolu imao ponudu jednog vrlo ozbiljnog zagrebačkog restorana, no odlučio je ostati na moru, u Rovinju, gdje je preuzeo TramontoTramonto je restoran novog, modernog i pametnog rovinjskog hotela Delfin. Tramonto je bio zamišljen kao prvi urbani rovinski bistro. Njegov prvi chef Dario Bionda, koji sada vodi B35, prilično je artikulirano ispunjavao taj zadatak.

Sada je Tramonto odlučio otići upmarket. Danas, poslije intervjua s velikim Heinzom Beckom, u Tramontu smo ručali prvorazredne, sasvim lagano marinirane škampe s jako ukusnim tikvicama, skutom i prahom od maslina, pa žestoko karakternu crnu juhu od sipe, pa glaziranog hlapa s mladim mrkvama, koji je imao onu ispravnu, čvrstu teksturu. Tramonto radi cijelu godinu. Vidjet ćemo kako će domaća publika reagirati na ambiciozno, školovano i lokalno kuhanje chefa Popovića.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.