Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Zagrebačke roštiljarne – novi poredak (ne baš optimističan)

rostiljarne-novi-poredak

Zagrebačka roštiljska scena, kao što smo već bili pisali, polako postaje žrtvom stvaranja roštiljskih lanaca. Batak i Gladne oči posjeduju desetak roštiljarni u glavnom gradu. Lanci povećavaju poslovnu efikasnost, ali nužno smanjuju kvalitetu.  Osim toga, lanci roštiljarni stavljaju u teži financijski položaj samostalne lokale. Više o utjecaju lanaca na lokalnu roštiljsku scenu OVDJENadalje, kvaliteta hrane i servisa u nekim se roštiljarnama, poput novozagrebačkog Cyrana, svela na prilično skandaloznu razinu. Zbog svega toga, roštiljska je scena u Zagrebu u očiglednom kvalitativnom padu, uz svega nekoliko iznimki. Evo naše aktualne liste preostalih solidnih zagrebačkih roštiljarni.

1. Tvornica pljeskavica Kosta, Savska 107

TPK je već godinama uvjerljivo najbolja zagrebačka roštiljarna. Sočno i umjereno začinjeno meso, izvanredan pečeni grah, svježe narezane salate i očigledno poštovanje prema svom poslu, čine Kostu gotovo ozbiljnim restoranom u društvu uglavnom neuglednih zalogajnica. Šteta je što je ponuda pića katastrofalna.

2. Budweiser, Heinzelova 17

Budweiser je masovna hranionica pojačana jedim od najboljih roštilja u gradu. Budweiser se popeo na drugo mjesto ove liste zauvaljujući fenomenalnim ćevapima s feferonima i sirom, koji spadaju među najfinija jela od mljevenog mesa koja smo probali za dugo vremena.

3. Tomislav, Martićeva 62

Tomislav preko puta tržnice Kvatrić, omiljeno mjesto suvlasnika Prvog viškog piva, kvalificirao se na ovu listu zbog sasvim solidnog mesa, ali i mogućnosti da se ondje pojede nešto pristojno mimo uobičajenoh roštiljskog repertoara, poput vrlo korektnih tovljenih ali svježih orada, pečenih na pravom žaru. Nadamo se da je Tomislav promijenio dobavljača lepinja: one ljetošnje bile su prilično grozne.

4. Stari kotač, Petrovaradinska 20

Stari kotač jedinstveni je spomenik starinskog zagrebačkog ugostiteljstva, pa će već zato imati svoje mjesto na svim ovakvim listama, dok će god ta gostionica postojati. Meso u Starom kotaču i dalje je dobro, ali sve drugo vapi za promjenama.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.